Home Sport FC Volendam promoveert naar eredivisie

FC Volendam promoveert naar eredivisie

FC Volendam speelt volgend seizoen in de eredivisie. Met een zwaarbevochten 1-2 overwinning bij FC Den Bosch verzekerde de ploeg van trainer Wim Jonk zich van de tweede plaats en promotie.

Met nog twee wedstrijden te spelen is Volendam nu niet meer te achterhalen voor de concurrentie. Naar boven kijken kan nog wel, al bestaat de kans dat Volendam kampioen wordt eigenlijk alleen op papier. Koploper FC Emmen heeft nog slechts één puntje nodig uit de komende twee wedstrijden om kampioen te worden.  

Eerste half uur

De Volendamse overwinning kwam in het eerste half uur tot stand. Door doelpunten van Josh Flint en clubtopscorer Robert Mühren stond het na 30 minuten al 0-2 en begon het feest op de tribunes. Op het veld geloofden beide ploegen het wel en leek de wedstrijd naar een kalm einde te kabbelen.

Totdat FC Den Bosch onverwacht alsnog de geest kreeg en 20 minuten voor het einde massaal ten aanval trok en snel de 1-2 maakte. Een hectische slotfase volgde, waarin opeens alles misging bij Volendam. De 2-2 hing in de lucht en tot twee keer toe ontsnapte Volendam.

Lees ook:

FC Volendam mag promotie toch vieren met de Heen en Weer-boot

De ploeg kon zich vanwege de uitslagen op de andere velden ook geen gelijkspel veroorloven, waardoor het flink billenknijpen werd voor de honderden meegereisde supporters op de tribune.  

Gestaakt

Een onderbreking vanwege onrust op de tribune, bracht de redding voor FC Volendam. De wedstrijd werd enkele minuten gestaakt nadat er voorwerpen op het veld werden gegooid, maar dankzij de adempauze kreeg Wim Jonk wel de kans zijn ploeg weer bij de les te krijgen. 

Terug op het veld bleek de aanvalslust van Den Bosch allerminst gebroken en de Volendammers moesten opnieuw alle zeilen bijzetten om de laatste paar minuten overeind te blijven. Een opstootje in blessuretijd leverde nog een flinke kaartenregen op, maar het zorgde er ook voor dat de laatste minuten wegtikten.   

Voor het laatst in 2009

Volendam speelde voor het laatst in 2009 in de eredivisie. Dat verblijf op het hoogste niveau was toen van korte duur.  De ploeg was het seizoen ervoor gepromoveerd en werd in het seizoen 2008-2009 roemloos laatste. Eind vorige eeuw speelde de ploeg langer in de eredivisie. Begin jaren 90 gold ‘het andere Oranje’ zelfs enkele seizoen als een gevaarlijke subtopper in de eredivisie.  

RTL Nieuws

FC Den Bosch Eerste divisie Den Bosch

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments