Home Lifestyle Redactiefavoriet: Marseillezeep is hét schoonmaakmiddel dat je in huis moet hebben!

Redactiefavoriet: Marseillezeep is hét schoonmaakmiddel dat je in huis moet hebben!

Heb jij het kastje onder de gootsteen vol staan met vlekverwijderaars? Voor elke vlek een ander potje, roze spuitbussen of is die ene grote spierbundel je allerbeste vriend? Niet zo goed voor het milieu, je wasmachine, je portemonnee én je kleding. Dus: weg ermee!

Vlekkenkoning

Marseillezeep is eigenlijk de oplossing voor vrijwel alles! Het recept is in de 17e eeuw al door de Franse wetgeving vastgelegd, dus dat wil wat zeggen. De witte zeep bestaat voor het grootste deel (72%) uit plantaardige olie en is 100% vrij van kleur-én geurstoffen.

Marseillezeep is dus al honderden jaren de vlekkenkoning onder de zepen. In een handomdraai haal je smeer uit witte kleding, verwijder je fruitvlekken, kleine olievlekjes, vetvlekken, hardnekkige grasvlekken en noem het maar op. Met deze blok ben jij dus altijd de baas over de vlek!

 

Hoe?

Heb je een groot blok, dan is het slim om hier een kleiner, handzamer, stukje van af te snijden. Alles wat je dan nog nodig hebt is warm water. 

Houd de stof met de vlek onder de warme kraan en maak ook het zeepje even nat. Wrijf de vlek goed in met de zeep en laat dit heel even liggen. Vervolgens pak je de vlek, vouw je de stof dubbel en schuur je beide kanten tegen elkaar aan. Op deze manier wrijf je de zeep nog beter in de stof. Dit nog heel even laten intrekken en huppakee, de wasmachine in!

TIP! Is de vlek heel hardnekkig? Haal dan een stukje zeep over een rasp en stop dit er nog bij in de wasmachine. Je zult zien dat je favoriete item weer zo goed als nieuw is.

Heb je oude vlekken? Probeer ook dan de zeep eens uit. Vaak werkt het alsnog!

Elke week de nieuwste tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Wondermiddel

Weg dus met al die vlek-verwijderaars en koop een blok Marseillezeep! Of meerdere, want na al jouw succesverhalen ben je alleen maar kleine stukjes aan vrienden en familie aan het uitdelen.   

En… er is meer! Marseillezeep is stiekem niet alleen voor het verwijderen van vlekken. We hebben een lijstje van 4 tips “wat te doen met Marseillezeep”. Komt ‘ie:

Tip 1: zeep voor je lijf

Gebruik de zeep onder de douche, in plaats van vloeibare zeepflessen. Wellicht even wennen, maar je huid knapt er enorm van op en droogt, door de oliën in de zeep, veel minder snel uit!

Tip 2: Tanden poetsen!

Houd je tandenborstel onder de kraan, wrijf hem over het blok en poets je tanden! Het zou goed moeten zijn voor je tandvlees en je schijnt er wittere tanden van te krijgen. Hebben we zelf nog niet getest… Anyone?

Tip 3: Wasmiddel

In plaats van de zeep alleen te gebruiken bij vlekken, kun je van de zeep ook je standaard wasmiddel maken. Hoe? Eigenlijk heel simpel: rasp de blok in kleine stukjes en strooi deze bij de was. Hoe fijner de stukjes, hoe makkelijker ze oplossen.

Tip 4: Anti-mot

Motten in de kast? Leg dan op meerdere plekjes een stukje Marseillezeep. Motten houden niet van olijfolie en dus ook niet van de geur hiervan. Handig!

Fotocredits:

  • Marijke van Gemert

Dit is een artikel van

Marijke van Gemert

Schoonmaken Inspiratie

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments