Home Uncategorized Franse media: Olympique Marseille faalt aan poort van finale

Franse media: Olympique Marseille faalt aan poort van finale

Door het gelijkspel tegen Feyenoord donderdagavond haalt Olympique Marseille niet de finale van de Conference League. De ploeg was “machteloos tegen Feyenoord en faalt aan de poort van de finale”, schrijft de Franse krant Le Monde. Ook andere Franse media constateren “frustratie” na het laatste fluitsignaal.

De Franse sportkrant L’Équipe schrijft over een “enorm voorspel” in de aanloop naar de “geweldige Europese avond”. Maar Olympique Marseille “slaagde er niet in het vuur van de tribunes over te brengen naar het veld” waardoor de tweede halve eindstrijd eindigde met 0-0. De ploeg ging volgens de krant gebukt onder het vroege vertrek van Dimitri Payet, die na ruim een half uur spelen vervangen werd vanwege een blessure.

“Zo dichtbij en toch zo ver weg”, schrijft Le Figaro over het verlies van Olympique Marseille. Met het vertrek van de “onvervangbare” aanvaller Payet werd het spel “rommelig”, aldus de Franse krant.

De regionale krant La Provence spreekt over “een teleurstelling om snel te vergeten”. De ploeg was “onzichtbaar en onnauwkeurig” en het was allemaal simpelweg “te weinig om de finale te halen”.

Ook de steun van het Franse publiek mocht niet baten, besluit Le Monde. Het lukte Olympique Marseille niet om “het lot te forceren” en de Fransen kunnen volgens de krant spijt blijven houden van de vorige wedstrijd, toen ze in De Kuip met 3-2 verloren.

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments