Home Nett binnen Twee doden en twee zwaargewonden bij schietpartij Alblasserdam, verdachte opgepakt

Twee doden en twee zwaargewonden bij schietpartij Alblasserdam, verdachte opgepakt

Bij een schietpartij aan de Molensingel in Alblasserdam zijn twee mensen om het leven gekomen, twee andere personen raakten zwaargewond. Dat meldt de politie. Er is een verdachte opgepakt. De schietpartij vond plaats op een zorgboerderij.

Dit weten we tot nu toe:

  • Vanochtend rond 11.00 uur is er een schietpartij geweest bij zorgboerderij Tro Tardi in Alblasserdam
  • Bij de schietpartij zijn twee mensen om het leven gekomen
  • Twee anderen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht
  • De politie heeft in een nabijgelegen park een verdachte opgepakt

Er is nog veel onduidelijk over wat er precies is gebeurd. De politie spreekt met ooggetuigen om meer duidelijkheid te krijgen over wat er zich precies heeft afgespeeld. De politiewoordvoerder kan nog niets over de identiteit van de slachtoffers zeggen.

‘Hoe kan dit nou?’

Er staan veel mensen voor de zorgboerderij, die is afgezet met politielinten, ziet RTL Nieuws-verslaggever Frances Brisam die ter plaatse is. Mensen zijn ontdaan, huilen en zoeken troost bij elkaar. “Hoe kan dit nou, hoe kan dit nou”, roept een vrouw.

Medewerkers van de zorgboerderij worden naar buiten gebracht. Ze zijn totaal overstuur. Sommigen huilen en hebben hun armen over elkaar. Op onderstaande beelden is te zien hoe ambulaces en traumahelikopters aankomen bij de zorgboerderij, kort na de schietpartij:

Zorgboerderij

De zorgboerderij waar het incident plaats zou hebben gevonden, heet Tro Tardi en richt zich op dagbesteding voor zowel kinderen als volwassenen. Dat kunnen mensen zijn met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking, autisme of alzheimer. Daarnaast biedt de zorgboerderij plaats aan jongeren en volwassenen die ‘de draad in hun leven weer op moeten pakken’, bijvoorbeeld als onderdeel van een re-integratietraject.

De zorgboerderij werd in 2007 opgericht en kijkt uit op de molens van Kinderdijk. Op de boerderij worden koeien, kalveren, pony’s en paarden gehouden. Ook zijn er verschillende huisdieren zoals honden en katten.

‘Ik ben oké’

Een van de omstanders vertelt aan RTL Nieuws dat haar kleindochter cliënt is op de zorgboerderij: “We weten inmiddels dat zij oké is.” Via de media hoorden ze het nieuws over de schietpartij. “Mijn dochter heeft contact gezocht met haar dochter en toen kreeg ze te horen; ik ben oke.”

Dit was haar laatste dag op de zorgboerderij. Ze zou naar een andere zorgboerderij gaan. Ze heeft het hier fantastisch gehad. Ze verzorgt op deze zorgboerderij dieren, schildert, is creatief bezig. Het gaf haar een stuk rust.”

Cora Vodegel, een van de omstanders. Haar kleindochter is cliënt bij de zorgboerderij in Alblasserdam

Previous articleGrote kans dat jij dit ook vergeet als je klaar bent met wassen
Next articlePoetin haalt uit naar Wikipedia, maar site blijft online in Rusland
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments