Home Lifestyle De 5 meestgemaakte stylingfouten die de keuken rommelig laten ogen

De 5 meestgemaakte stylingfouten die de keuken rommelig laten ogen

De keuken is voor veel mensen het hart van het huis en deze moet je natuurlijk helemaal naar je eigen smaak inrichten. Maar ken je dat gevoel dat je net alles hebt opgeruimd en het alsnog rommelig oogt? Dat kan kloppen! Met een paar kleine aanpassingen maak je al een groot verschil. Benieuwd welke? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

1. Rommelig servies

Deze stylingfout zorgt eigenlijk voor een goedkopere look in de keuken. Persoonlijk houden wij meer van één soort servies, maar mixen en matchen kan natuurlijk altijd! Zorg er dan wel voor dat het past binnen het kleurenpalet. Als je servies van verschillende materialen en kleuren kiest, dan kan dit erg rommelig ogen. En zeg nu zelf? Eten van mooi servies maakt het toch nét iets lekkerder.

2. Veel huishoudelijke apparaten en voorwerpen

Al is het aanrechtblad helemaal schoon en opgeruimd, toch kan het alsnog bomvol ogen. Hoe dat komt? Een overschot aan huishoudelijke apparaten. Hoe gek je ook bent op je waterkoker, koffiezetapparaat, blender, melkopschuimer, weegschaal, broodrooster, snijplanken en noem het maar op… het is soms gewoon net even te veel. Zet dus alleen de apparaten die je dagelijks of meerdere keren per week gebruikt op het aanrecht, en berg de rest op achter deurtjes.

Daarnaast helpt het om alles zo veel mogelijk in één stijl of kleur te hebben. Snijplanken en serveerplanken kunnen dus prima op het aanrecht – zolang het niet al te vol is – maar zorg dan wel dat ze allemaal in één stijl passen of van hetzelfde materiaal zijn. 

3. Opbergruimte bovenop de koelkast

De ruimte boven de koelkast wordt al gauw gebruikt als opslagplaats voor verschillende dingen. Als je de keuken in zijn geheel bekijkt kan dit toch net even dat rommelige gevoel geven. Kan je de spullen nergens kwijt? Probeer ze dan netjes in opbergmandjes op de koelkast te zetten. Dit ziet er al een stuk netter uit!

4. Zichtbare prullenbak

Een prullenbak is voornamelijk voor praktisch gebruik. Je denkt er vrijwel niet over na welke je uitkiest, maar door een grijze saaie prullenbak wordt de keuken er niet veel leuker op. Staat hij echt in beeld? Dan kun je kiezen voor een prullenbak die mooi bij de keuken past. Wordt hij verstopt in de keukenkastjes? Dan maakt het natuurlijk niet zo heel veel uit. 

5. Geen matchende handdoeken

Deze simpele tip is natuurlijk makkelijk op te lossen. Een matchende handdoek zorgt toch voor een rustiger gevoel. Ze hangen toch in het zicht en dan kun je er maar beter het beste van maken. Meestal kun je ze al in setjes kopen dus zo een grote moeite is het niet! Hang jij de handdoeken altijd om de keukenkastjes heen? Wij hebben 5 originele manieren op een rijtje gezet om de handdoeken op te hangen in de keuken!

Elke week nieuwe tips en inspiratie

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits:

Headerfoto: Eigen Huis & Tuin Foto 1: @nieks_servies – Instagram Foto 2: @enstijl – Instagram Foto 3: Eigen Huis & Tuin

Dit is een artikel van

Maxime Meijer

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments