Home Sport Achtereekte verruilt schaatsen voor wielrennen

Achtereekte verruilt schaatsen voor wielrennen

Carlijn Achtereekte maakt een opvallende overstap van het schaatsen naar het wielrennen. De 32-jarige voormalig olympisch kampioene op de 3000 meter heeft een contract getekend bij de wielerploeg van Jumbo-Visma. De afgelopen vijf jaar schaatste ze voor die ploeg.

In april liep haar contract bij de schaatsploeg van Team Jumbo-Visma af en dat dwong Achtereekte om na te denken over de toekomst. Haar conclusie: het is mooi geweest op de ijsbaan, maar ik ben nog niet klaar met topsport. Sportief directeur Merijn Zeeman werkte mee aan haar overgang naar de wielertak.

“Ik heb diep in mijn hart altijd een passie voor wielrennen gehad”, zegt Achtereekte. “Ik dacht stiekem weleens: waarom ga ik dat eigenlijk niet doen? Maar ja, het schaatsen ging goed en daar lag mijn focus. Nu krijg ik alsnog de kans om me te ontwikkelen tot profrenner en daar ben ik heel dankbaar voor.”

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments