Home Economie 'Coolblue doet aangifte tegen Sywert van Lienden om mondkapjesdeal'

‘Coolblue doet aangifte tegen Sywert van Lienden om mondkapjesdeal’

Het Nederlandse bedrijf Coolblue heeft aangifte gedaan tegen Sywert van Lieden en zijn zakenpartners om de mondkapjesdeal. Het bedrijf zegt dat het is opgelicht en eist bijna een half miljoen euro schadevergoeding. Coolblue werkte belangeloos mee aan de mondkapjesdeal zonder te weten dat Van Lienden hier een commercieel belang bij had.

Dat schrijft de Volkskrant vandaag. Coolblue is na Randstad het tweede bedrijf dat aangifte doet tegen Sywert van Lienden en zijn zakenpartners. Net als het uitzendconcern voelde Coolblue zich benadeeld door de ‘belangeloze’ actie die leidde tot de mondkapjesdeal. 

Commercieel handelen

“Als Coolblue had geweten dat de heren ook commercieel handelden, was de samenwerking nooit tot stand gekomen”, zegt de advocaat van Coolblue tegen de Volkskrant. Coolblue hielp de Hulpgroep Alliantie, de organisatie van Sywert van Lienden, onder meer met het creëren van een webwinkel.

Lees ook:

OM legt beslag op miljoenen van ondernemer Sywert van Lienden

Niet alleen Van Lienden wordt aangeklaagd, maar ook zijn zakenpartners Bernd Damme en Camille van Gestel. Het drietal deed voorkomen dat het geen geld had om de bijna 500.000 euro die het van Coolblue kreeg, terug te betalen.

Geld destijds kwijtgescholden

Het bedrag dat door Coolblue-topman Pieter Zwart geïnvesteerd werd in het ‘goede doel’ werd daarom destijds door Coolblue kwijtgescholden. “Nu weten we dat de heren toen al de commerciële deal met overheid hadden gesloten waarmee miljoenen werden verdiend”, stelt de advocaat.

Lees ook:

Peter Plasman vertelt over zaak Sywert van Lienden in Humberto

RTL Nieuws

Sywert van Lienden Coolblue Mondkapje Coronacrisis in Nederland

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments