Home Lifestyle Al die kabels zat? Zo werk je ze weg!

Al die kabels zat? Zo werk je ze weg!

Al die kabels die achter de tv hangen of onder het bureau vandaan komen zijn nou niet per se de mooiste toevoeging in het interieur. Daarom geven wij je een aantal tips over hoe je ze nou makkelijk en creatief kunt wegwerken.

In de doos ermee

Wellicht ben je er wel bekend mee: kabeldozen. Ze zijn dan ook zeker niet de meest originele oplossing voor het wegwerken van al die snoeren, maar handig is het zeker! Tegenwoordig zijn er kabeldozen in allerlei stijlen en kleuren. Voor elk wat wils dus.

Achter de plinten

Een goede oplossing voor kabels die je langs de muur en over de vloer laat liggen, zijn holle plinten (of overzetplinten). De kant waar je tegenaan kijkt is gewoon plat en ziet eruit als een normale plint. De achterkant daarentegen is hol waardoor je je snoeren er goed in kunt verstoppen.

Clips voor meer dan documenten

Je hebt van die handige clipjes of klemmen voor stapels papier: documentklemmen. Maar deze zijn niet alleen handig voor je documenten. Nee, ze zijn ook heel handig voor het organiseren van je kabels. Heb je een grote jungle aan kabels onder je bureau hangen? Maak dan met een klein schroefje een grote binderclip vast aan de onderkant van je bureau en begeleid de kabels erdoorheen. Bind ze vervolgens bij elkaar met een elastiekje of kabelbinders, ook wel bekend als tiewraps.

Over tiewraps gesproken

Tiewraps worden natuurlijk niet voor niks kabelbinders genoemd. Als je te maken hebt met ontzettend veel kabels door elkaar, kan het alleen al helpen door ze in groepjes bij elkaar te binden. Zo heb je een beter overzicht van welke kabels waar hangen.

Slangen en wc-rollen

Speciaal voor het wegwerken van kabels bestaan er buizen en slangen. Deze hebben aan de lange kant een extra opening waardoor je de kabels en snoeren er makkelijk in kan drukken en ze dus niet eerst uit het stopcontact hoeft te halen.

Wil je dit wat creatiever en goedkoper aanpakken? Dan kan je ook wat lege wc-rollen opsparen, deze in de lengte aan één kant doorknippen en schilderen in je favoriete kleur. Doe ze vervolgens natuurlijk om je kabels heen. Wat een oplossing! Dit is ook nog eens leuk om met de kinderen te doen.

Een extra muurtje

Deze is vooral voor de tv-kabels bedoeld. Met name als je een tv aan de muur hebt hangen, vallen die kabels extra op. Wat je daartegen kunt doen is een valse wand erachter maken. Door de kleine ruimte die tussen de echte en de neppe muur zitten, kun je de kabels daartussen goed verstoppen.

Draadmandje

Nog zo’n bekende oplossing, maar we noemen hem toch maar even: een draadmandje. Dit mandje kan je heel makkelijk aan de achterkant onder je bureau vast maken en daar alle draden en stekkerdozen in leggen. Heb je zoveel kabels dat het niet past? Dan kan je natuurlijk een grotere kopen of twee of zélfs drie draadmandjes vastmaken aan je bureau.

Voor de crea Bea’s!

Misschien vind je het wel heerlijk om je huis een creatieve look te geven. Dit uan je ook doen met je kabels! Heb je kabels die uit een zichtbaar stopcontact komen en er maar saai bijliggen? Bevestig dan je snoeren in een patroontje op de muur of vervang ze zelfs voor een leuk gekleurd snoer en maak er wat leuks van! Schilder er bijvoorbeeld blaadjes aan, zodat het lijkt op een tak.

Helemaal van de draden af

Natuurlijk is het ook een optie om je overvloed aan draden en snoeren helemaal het huis uit te doen. Daarvoor kun je draadloos gaan! Dit is helaas niet 1, 2, 3 gedaan, maar als je er bij elke nieuwe aankoop even goed op let dat het apparaat draadloos is, werk je ze allemaal langzaam het huis uit.

Fotocredits

  • Headerfoto: Aslan Alphan – iStock
  • Foto 1: fermate – iStock
  • Foto 2: ozgurdonmaz – iStock

Elke week de nieuwste tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Joëlle de Niet

Opruimen Inspiratie Wonen

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments