Home Economie Berg van honderden miljoenen euro's wacht op onvindbare gepensioneerden

Berg van honderden miljoenen euro’s wacht op onvindbare gepensioneerden

Vele duizenden gepensioneerden laten flinke bergen geld liggen omdat ze onvindbaar zijn voor hun pensioenfonds. In totaal zou het gaan om honderden miljoenen euro's aan niet uitgekeerd pensioengeld.

Dat bevestigt een woordvoerder van pensioenfonds ABP na berichtgeving van de Telegraaf. 

Het gaat om mensen die recht hebben op een pensioen maar dat niet hebben aangevraagd en dat dus niet kan worden uitgekeerd. Pensioenfondsen proberen met hen in contact te komen.

Adresgegevens onbekend

Zo zijn bij ambtenarenfonds ABP geen adresgegevens bekend van 19.000 gepensioneerden, onder meer doordat ze in het buitenland zijn gaan wonen. Voor hen ligt er nog 300 miljoen euro klaar.

Per persoon gaat het gemiddeld om bijna 16.000 euro. Het zijn bijvoorbeeld mensen die tijdens hun studie als studentassistent hebben gewerkt en zo pensioen hebben opgebouwd, maar niet weten dat ze recht hebben op een uitkering.

Opsporen

ABP, het grootste pensioenfonds van Nederland, laat weten er alles aan te doen om mensen terug te vinden. “Werknemers hebben hiervoor gespaard. Ze hebben er gewoon recht op”, zegt een woordvoerder.

ABP zet onder meer medewerkers in om mensen op te sporen. Een extern bureau vond eerder 2000 deelnemers, aldus een woordvoerster. “Mensen die gevonden worden, zijn heel erg blij.”

RTL Z / ANP

ABP Pensioenen

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments