Home Nett binnen VS gaat reisrestricties voor Cuba versoepelen

VS gaat reisrestricties voor Cuba versoepelen

De Verenigde Staten hebben versoepelingen aangekondigd van restricties die waren ingesteld tijdens de regering van de vorige president Donald Trump voor het reizen naar Cuba en het sturen van geld naar familieleden op het eiland.

“De bevolking van Cuba moet het hoofd bieden aan een niet eerder geziene humanitaire crisis en onze beleid zal erop gericht blijven de Cubanen te versterken zodat ze een toekomst kunnen creëren vrij van onderdrukking en economisch lijden”, liet het ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS weten.

Zwarte lijst

Het zijn de grootste veranderingen in het Amerikaanse beleid ten opzichte van Cuba sinds Joe Biden in 2021 president van de VS werd. Het ministerie benadrukte echter ook dat de VS niemand van de zwarte lijst voor Cuba halen.

Daarop staan bedrijven gelieerd aan de Cubaanse regering en het leger, waarmee Amerikanen geen zaken mogen doen.

Explosie

In de Cubaanse hoofdstad Havana zijn vorige week bij een explosie in hotel Saratoga zeker 45 doden en meer dan zeventig gewonden gevallen. De oorzaak is waarschijnlijk een gasexplosie. Bekijk hieronder de beelden: 

“Je kon mensen horen schreeuwen, overal was er rook”, vertelt een ooggetuige.

Previous articleHendriks ontvangt bij afscheid erepenning NOC*NSF
Next articleArbeidsmarkt nog krapper: overvloed aan vacatures, veel te weinig mensen
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments