Home Lifestyle Dierenarts Piet over de lichaamstaal en vaste gewoontes van katten

Dierenarts Piet over de lichaamstaal en vaste gewoontes van katten

Katten zijn eigenwijze beestjes met een karakter. Dierenarts Piet heeft vandaag kat Dikkie meegenomen en vertelt van alles over de lichaamstaal van een kat én de vaste gewoontes die de viervoeters hebben.

Honden zijn veel uitgesprokener dan katten. Bij katten zijn het dan ook vaak de kleine details waar je op moet letten om een inschatting te maken hoe ze zich voelen.

Ogen

Katten vinden het intimiderend als je ze aanstaart. Ze rennen dan meestal ook snel weg. Mocht je toch een kat willen aankijken, knipper dan veel en hou ook eens je ogen voor een langere tijd dicht. Vaak doet een kat dit ook terug, waarmee hij aangeeft dat hij je vertrouwt.

Verder kun je aan de ogen van de kat zien of ze zich prettig voelen of niet. Wanneer ze kleine pupillen hebben voelen ze zich op hun gemak.

Lees ook:

Aha! Dit is dus waarom katten altijd met hun voorpootjes 'kneden'

Gewoonte

Een kat heeft zijn eigen gewoontes en routines. Dit zie je in huis doordat ze bijvoorbeeld elke ochtend in het zonnetje ligt in de woonkamer en eind van de dag ligt ze in de keuken. Of dat ze op een bepaalde tijd mauwt om eten.

Ze houden niet van veranderingen, dus als een kat ineens een andere routine heeft dan kan er wat aan de hand zijn. Mocht je het niet vertrouwen ga dan altijd even langs bij de dierenarts.

Egoïstisch  

Katten hoeven niet per se met ze tweeën te leven. Dit komt doordat een kat erg op zichzelf is. Wil je toch graag twee katten? Dat kan, maar kijk eerst goed of jouw kat sociaal is naar andere katten. En doe dit alleen als de kat acht jaar of jonger is én zet er een kat bij van het andere geslacht.

Let wel op dat katten nog steeds gewoontedieren zijn, dus geef het even de tijd. Een verandering zoals een kat erbij kan twee à drie weken duren voordat beide diertjes eraan gewend zijn.

Elke week nieuwe inspiratie en tips!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Fotocredits: 

Headerfoto: Photography by Adri

Dit is een artikel van

Dominique Blonk

Eigen Huis & Tuin Dieren Kat

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments