Home Tech Instagram stuurt Amber Alerts nu ook naar Nederlandse gebruikers

Instagram stuurt Amber Alerts nu ook naar Nederlandse gebruikers

Nederlandse Instagram-gebruikers krijgen vanaf vandaag via de app Amber Alerts over vermiste kinderen in de buurt te zien.

De Amber Alerts die de politie uitstuurt worden vanaf nu ook aan Instagram-gebruikers in Nederland getoond. Dat heeft Instagram vandaag bekendgemaakt. Gebruikers van de app krijgen een Amber Alert in hun feed als er in de buurt een zoektocht naar een vermist kind bezig is.

Instagram gebruikt de woonplaats, IP-adressen en locatiegegevens om te bepalen wie de Amber Alerts moeten ontvangen. “De waarschuwing verschijnt in je Instagram-feed als er een Amber Alert wordt uitgegeven door politiediensten en als je je in een aangewezen zoekgebied bevindt”, aldus Instagram. Facebook toonde gebruikers al sinds 2015 Amber Alerts.

Lees ook:

Trommelvlies 12-jarige gescheurd door Amber Alert, Apple in VS aangeklaagd

Politie

De Amber Alerts bevatten details over het vermiste kind, zoals een foto, beschrijving, de mogelijke locatie en andere informatie. Gebruikers van Instagram kunnen de melding ook delen met vrienden.

De alarmeringen als een kind wordt vermist, worden sinds vorig jaar verstuurd door de politie. De politie betaalde 1,8 miljoen euro aan de stichting Amber Alert om de merknamen Amber Alert en Vermist Kind te mogen gebruiken.

Lees ook:

Ophef om Instagram: 'Het lijkt TikTok wel!'

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video’s

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Bright

Instagram Amber Alert Politie App Sociale Media Vermissingen Kind Nederland

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments