Home Nett binnen Bale leeft mee met Oekraïne, maar wil met Wales dolgraag naar WK

Bale leeft mee met Oekraïne, maar wil met Wales dolgraag naar WK

Gareth Bale wil niet zeggen dat het dé belangrijkste wedstrijd van zijn voetbalcarrière wordt, maar wel een van de belangrijkste. De aanvoerder van Wales wil dolgraag voor de tweede keer met zijn land meedoen aan het WK. De Welshmen moeten dan zondagavond in Cardiff winnen van Oekraïne, dat woensdag in de play-offs Schotland met 3-1 versloeg.

“Dit is een grote wedstrijd”, zei Bale, die vorige week voor de vijfde keer met Real Madrid de Champions League won. “Het is moeilijk te zeggen of dit de grootste wedstrijd ooit voor ons is. We hebben natuurlijk al eens in de halve finales van een EK gestaan”, zo doelde de 32-jarige aanvaller op het EK-debuut in 2016, waar Wales pas in de halve finales strandde tegen Portugal.

“Het wordt een enorm belangrijke wedstrijd, dat kunnen we niet ontkennen. Wales heeft pas één WK gespeeld. Dus dit is een kans die we allemaal heel graag willen grijpen om op het hoogste podium te spelen. We zijn vastbesloten om te winnen en ons doel te bereiken”, aldus Bale. Wales deed alleen mee aan het WK van 1958. De Britten kwamen daar de groepsfase door, maar verloren in de kwartfinales met 1-0 van het Brazilië van Pelé.

Bale beseft dat Oekraïne, het land dat al maanden in oorlog is, de steun van de neutrale kijkers zal hebben. “Iedereen in de wereld leeft mee met Oekraïne. Sport verbindt mensen. We snappen wat het zal doen met Oekraïne als ze naar het WK gaan, maar wij willen ook heel graag naar het WK.”

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments