Home Nett binnen Dochter loopt weg uit rechtszaal bij beelden moordaanslag Peter R. de Vries

Dochter loopt weg uit rechtszaal bij beelden moordaanslag Peter R. de Vries

De rechtbank in Amsterdam heeft in de rechtszaal beelden getoond van de moordaanslag op Peter R. de Vries. Op de beelden is te zien dat de dader hem van achteren benaderde.

De Vries verliet op 6 juli vorig jaar om 19.26 uur de studio van RTL Boulevard aan de Lange Leidsedwarsstraat en liep richting de parkeergarage verderop in die straat, waar zijn auto stond. In de buurt van de garage werd hij nauwelijks drie minuten later met meerdere kogels neergeschoten.

Schokkende beelden

De rechtbank waarschuwde de volle rechtszaal tevoren voor het schokkende karakter van de beelden. De Vries’ dochter Kelly heeft de zaal tijdelijk verlaten. 

Kelly de Vries

Op andere beelden is de vluchtende schutter te zien. Al om 19.31 uur zou hij een bericht hebben gestuurd aan een vooralsnog onbekend gebleven man die de moordaanslag op afstand zou hebben geregisseerd. Daarin staat onder meer dat hij De Vries ‘dwars door zijn kk hoofd en lichaam’ heeft geschoten en dat het slachtoffer dood is, ‘kk-dood’.

Lees ook:

De één zwijgt, de ander ontkent: verdachten moord Peter R. de Vries voor de rechter

De verdachten Delano G. (22) en Kamil E. (36) werden binnen een uur na de aanslag bij een afrit op de A4 door de politie klemgereden en aangehouden. In deze video leggen we uit hoe het kan dat de opdrachtgevers de dans (vooralsnog) weten te ontspringen:

Wie de opdracht gaf? Dat is op de dag van vandaag onduidelijk.

Volgens het Openbaar Ministerie is G. de schutter geweest. Op de vraag van de rechtbank of hij De Vries (64) heeft neergeschoten antwoordde hij dat hij zich op zijn zwijgrecht beroept. G. wenst niets te verklaren, hij wil ook geen antwoord geven op de vraag of hij de misdaadverslaggever kende.

Vertrouwenspersoon kroongetuige

E. beantwoordt wel vragen en ontkent betrokkenheid bij de moord. Hij herhaalde dat hij enkel als chauffeur had opgetreden op verzoek van ‘een kennis’. Dat de auto waarin hij reed was gestolen, wist hij naar eigen zeggen niet.

De Vries bezweek negen dagen na de aanslag in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een motief voor de moord is niet bekend, maar er wordt vermoed dat het te maken heeft met zijn rol als vertrouwenspersoon voor de kroongetuige in het omvangrijke liquidatieproces Marengo.

Previous article‘VS zal snel en krachtig reageren op Noord-Koreaanse kernwapentest’
Next articleEU-akkoord over ‘fatsoenlijk’ minimumloon: ‘Er kan 3,50 per uur bij’
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments