Home Buitenland Tienduizenden op de been in VS bij demonstraties tegen wapengeweld

Tienduizenden op de been in VS bij demonstraties tegen wapengeweld

In de Verenigde Staten hebben tienduizenden mensen geprotesteerd tegen het wapengeweld in het land. In de hoofdstad Washington was onder de noemer March for our Lives een protestmars georganiseerd, net als op honderden andere plekken.

In Washington waren volgens de organisatie ongeveer 40.000 mensen aanwezig. De demonstraties waren georganiseerd na een aantal massaschietpartijen waarbij veel doden vielen, zoals de schietpartij op een school in Uvalde, Texas waarbij 21 mensen omkwamen.

Weinig veranderd

March for our Lives begon in 2018, na de schietpartij op een school in Parkland, Florida waarbij achttien mensen werden doodgeschoten. Toen kwamen tienduizenden mensen naar de demonstratie en leek er iets gedaan te worden aan de wapenwetgeving in de VS, maar uiteindelijk veranderde er weinig.

Lees ook:

Vier dagen na schietpartij basisschool houdt wapenlobby een congres

President Joe Biden twitterde voorafgaand aan de mars dat het Amerikaanse Congres snel wetten moet aannemen die onder meer (semi)automatische wapens illegaal maken, de controle voor aankoop van een wapen strenger maakt en dat de makers van de wapens ook verantwoordelijk kunnen worden gehouden. “We kunnen het Amerikaanse volk niet weer tekortdoen.”

Bekijk ook: 'Hij zei welterusten en schoot de juf dood'

Miah overleefde de schietpartij op een basisschool in Uvalde, Texas, doordat ze zich stil hield nadat ze zich had ingesmeerd met het bloed van een medeleerling. Ze deed haar verhaal deze week in het Amerikaanse Congres.

Previous articleWiebes wint slotrit Women’s Tour, eindzege voor Longo Borghini
Next articleBanenmarkt Schiphol: ‘Kan iedereen die hier is zo plaatsen’
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments