Home Lifestyle 4 tips die jou helpen bij het kiezen van de kleuren voor...

4 tips die jou helpen bij het kiezen van de kleuren voor jouw woonkamer

De woonkamer is een van de belangrijkste kamers in huis. Je brengt hier veel tijd door en dus is het belangrijk dat de woonkamer een gezellig plek is met een fijne sfeer. Kleuren zijn bij het inrichten van de woonkamer superbelangrijk en dat maakt het kiezen soms erg lastig. Met deze tips maken wij de keuze hopelijk een stuk gemakkelijker voor je!

1. Kleuren versus ruimte

Om te zorgen voor een fijne sfeer is het belangrijk dat je de kleuren aanpast op de ruimte. Is jouw woonkamer niet zo groot? Dan kun je de muren en het plafond het beste in een lichte kleur schilderen. Bij een lage woning kun je de muur en het plafond beter in verschillende kleuren verven, op deze manier lijkt de ruimte hoger. Voelt jouw woonkamer juist iets te groot aan door de hoge muren? Verf dan het plafond in een donkerdere kleur, zo lijkt het plafond een stuk minder hoog.

2. Zachte pasteltinten

Pastelkleuren geven jouw woonkamer een rustige, Scandinavische uitstraling en de kleuren zijn onderling supergoed te combineren. Ook gaat pastel goed samen met natuurlijke materialen zoals hout, maar juist ook met neonkleuren. De combinatie van pastel en neon geeft jouw woonkamer net wat meer pit. Je kunt kleuren onderling dus vaak goed mixen, zo maak je jouw woonkamer helemaal eigen!

3. Felle kleuren

Een woonkamer vol felle kleuren geeft een supervrolijke en plezierige uitstraling. Het is bij felle kleuren echter wel belangrijk dat de kleuren goed bij elkaar passen, het is zonde als bepaalde kleuren in jouw woonkamer met elkaar vloeken. Ook de verlichting in jouw woonkamer kun je aanpassen op de door jouw gekozen kleuren. Een warme kleur verlichting sluit vaak perfect aan bij een woonkamer met felle kleuren!

4. Witte en lichte kleuren

De witte kleuren zijn eigenlijk altijd goed. Ze gaan nooit vervelen en met deze kleur kun je alles makkelijk combineren. Ook zorgen lichte kleuren ervoor dat je woonkamer groter lijkt. Wees wel voorzichtig met te veel wit, je wilt niet dat jouw woonkamer een saaie uitstraling krijgt. Gebruik daarom leuke meubels en accessoires om jouw witte woonkamer wat leven en warmte in te blazen!

Fotocredits:

  • Headerfoto: Eigen Huis & Tuin
  • Vesicslavas Popa – Pexels
  • Kira Schwarz-Pexels
  • ATBO-Pexels

Elke week de nieuwste tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Daphne van Kaam

Wonen Inspiratie Interieurinrichting

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments