Home Lifestyle Van Haagse hopjes naar Zeeuwse babbelaars?

Van Haagse hopjes naar Zeeuwse babbelaars?

In deze aflevering van Voor Hetzelfde Geld zie je hoe Faris en Ishani op zoek gaan naar hun droomhuis. Ze weten dat ze met hun budget in Den Haag niet snel iets vinden dat aan hun wensen voldoet. En dus willen ze richting Zeeland vertrekken. Gaat het Natasja, Debbie en Vinod lukken om de droomwoning van het jonge stel te vinden en eventueel zelfs te kopen?

Faris en Ishani wonen samen in een klein appartement in Den Haag. Voor met z’n tweeën is het nog redelijk te doen, maar ze merken dat ze opbergruimte missen. Bovendien willen ze graag groter gaan wonen om klaar te zijn voor de volgende stap: een gezin. En tot slot is het huisje in Den Haag erg gehorig. Tijd om wat anders te zoeken.

Natasja en makelaars Debbie en Vinod zijn de uitdaging aangegaan en hebben voor het stel vier huizen uitgezocht om te bezichtigen. Eén van de huizen is de out-of-the-box woning, oftewel een woning die niet aan alle wensen voldoet, maar het stel nog wel eens positief zou kunnen verrassen.

Wensenlijstje

Het belangrijkste op het wensenlijstje is ruimte. Het stel heeft plannen voor de toekomst en wil daarom graag groter gaan wonen. Dat willen ze graag in de vorm van drie slaapkamers en een tuin. Daarnaast is er in het huis in Den Haag altijd wel een huishoudelijk issue op te merken. En dat zijn ze zat. Daarbij komt nog dat Ishani een tijd geleden een ongeluk heeft gehad, waardoor ze niet kan klussen. Om die reden willen ze graag een huis dat instapklaar is. Ze merken dat voor hun budget van 300.000 euro er eigenlijk niks in Den Haag is te vinden, dus overwegen ze Zeeland. Als het even kan in de buurt van Goes, want daar woont de familie van Isani. Laat de zoektocht beginnen!

Huis 1: Kloetinge

Het eerste huis dat het stel mocht bezichtigen, ligt in Kloetinge, in de buurt van Goes. Het is helemaal instapklaar. Bovendien is het een groot pluspunt dat het vlak bij de familie van Ishani ligt. Het huis valt dan ook heel goed in de smaak. Het stel is tevreden met de indeling en de ruimte van het huis, en ook de tuin mag er zijn. Tóch geeft Ishani toe dat ze een kamer mist. 

Het huis heeft een woonoppervlak van 88 m² en een perceel van 117 m². Dit alles voor een prijs van 285.000 euro. Zou dit huis in Den Haag staan, dan had het – op het moment van de tv-opnames – 367.000 euro gekost. Ver boven het budget van Faris en Ishani dus.

Huis 2: Yerseke

De woning in het centrum van het kleine dorp is de out-of-the-box woning. Het huis is namelijk geschikt er helemaal iets eigens van te maken; een klushuis. Wat Faris en Ishani gelijk opvalt, is de ruimte. Van buitenaf lijkt het huis veel kleiner dan het daadwerkelijk is. Ook de bovenverdieping is verrassend groot. Wel vindt het stel het erg jammer dat er nog zoveel aan moet gebeuren om het helemaal naar hun eigen smaak te maken.

Het huis is 130 m² op een perceel van 266 m². De woning staat te koop voor 275.000 euro. In Den Haag zou het huis 411.000 euro op het moment van de tv-opnames kosten. 

Huis 3: Vlissingen

Faris en Ishani vinden het huis in Vlissingen hartstikke leuk. “Alles valt een beetje op z’n plek”, zegt Ishani wanneer het stel het huis binnenloopt. De buitenkant van het huis bevalt ze en de binnenkant valt nog meer in de smaak. Met drie ruime slaapkamers, zonnepanelen, een ruime badkamer én een grote zolder voldoet dit huis aan alle eisen.

Het huis heeft een oppervlakte van 105 m² en een perceel van 134 m². Het huis staat te koop voor 299.000 euro.

Huis 4: Middelharnis

Dit huis ligt net boven de Zeeuwse grens in het Zuid-Hollandse dorpje Middelharnis. De woning is gebouwd in 1970 en heeft flink wat ruimte met haar vier kamers en de grote zolder. Ook de tuin is ruim. Het koppel ziet veel pluspunten.

Het huis is 118 m² groot op een perceel van 138 m². Dit alles is voor een prijs van 260.000 euro te koop. In de Haagse wijk waar het stel woont, zou het huis – op het moment van de tv-opnames – 356.000 euro kosten. Dat is een verschil van maar liefst bijna 90.000 euro.

Proefwonen

Het was voor het stel snel duidelijk dat het laatste huis niet hún huis was. Daarnaast vonden ze huis 2 in Yerseke toch echt te veel werk om op te knappen. Uiteindelijk hebben ze gekozen voor het derde huis: Vlissingen. Het huis ligt boven hun budget, maar Faris en Ishani zijn zo ontzettend verliefd geworden op huis 3 dat ze deze wel móesten kiezen.

Met haar liefde voor kleding pakt Ishani twee koffers met kleren in om mee te nemen naar hun – voor een week – nieuwe thuis. Veel andere spullen hoeven ze niet mee te nemen, want het huis is volledig instapklaar.

Ze hebben de eerste nacht lekker geslapen. Op dag 1 zijn ze met een kopje koffie in de tuin begonnen. Verder hebben ze Vlissingen verkend, zijn ze naar Goes geweest, hebben ze familie over de vloer gehad en hebben ze het huis op en top uitgeprobeerd. Na het proefwonen zijn ze nog steeds ontzettend enthousiast over het huis en hebben ze zelfs besloten om een bod te doen. Heel leuk!

Hebben ze het huis gekregen?

Het stel doet een bod wat ongeveer 15.000 euro boven de vraagprijs ligt. Het is een hoog bod, maar is het hoog genoeg? Natasja komt met het verlossende antwoord: Helaas heeft iemand anders een hoger bod geboden en zijn ze het dus niet geworden. Het stel baalt, maar pakt het positief op. “Je kunt er niet te lang in blijven hangen,” zegt Ishani. Waar Faris op reageert met: “Nee, je moet gewoon door. Gewoon verder zoeken.”

Hoe gaat het nu met het stel?

We spraken Faris en Ishani om te vragen hoe het nu – ruime tijd na de opnames – met ze gaat. Ze vertelden hoe ze het vonden om aan Voor Hetzelfde Geld mee te doen. 

“We wisten niet zo goed wat we moesten verwachten, dus vonden we het erg spannend”, antwoordt het stel. Ze waren bang dat de huizen die ze te zien zouden krijgen niet aan hun wensen zouden voldoen. Gelukkig viel het erg mee en vonden ze het uiteindelijk erg gezellig. “Nadat we de vier huizen hadden bezichtigd, kregen we steeds meer inspiratie”, zegt Ishani.

Faris kijkt vaak naar Voor Hetzelfde Geld en herkende zijn eigen situatie in die van de deelnemers. Hij gaf zichzelf en Ishani op met het idee dat ze toch niet zouden worden uitgekozen, maar even later waren ze zelf enthousiaste deelnemers van het programma. “Ishani wist niet dat ik ons had opgegeven, maar het was wel een superleuke verrassing”, vertelt Faris. Het stel wist al langer dat ze graag in de omgeving van Goes wilden wonen, maar vooral Ishani vond de stap van Den Haag naar Zeeland groot. “Het programma en het proefwonen waren de perfecte oplossingen om te kijken of dit echt bij ons past”, zegt Faris.

Vlissingen

En hoe heeft het stel het proefwonen ervaren? “Het proefwonen vonden we een fijne ervaring”, vertelt Ishani. Achteraf merkten ze wel dat ze niet hun hele leven in één week konden proppen. Ze zijn door het proefwonen en het meedoen aan het programma erachter gekomen dat ze zeker in de buurt van Goes willen wonen.

Als afsluiter kwamen Faris en Ishani met goed nieuws. In november gaan ze trouwen! Natuurlijk waren ze teleurgesteld nadat het bod op huis drie was afgewezen. Na het programma hebben ze nog wel een aantal huizen bekeken, maar ze hebben geen concreet bod meer gedaan. Faris en Ishani hebben besloten om zich te focussen op hun bruiloft en daarna pas weer verder te zoeken.

Elke week de nieuwste tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Dit is een artikel van

Joëlle de Niet

Natasja Froger Voor Hetzelfde Geld Wonen Huizenprijzen

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments