Home Lifestyle Zo is het nu met Carlijn en Jeroen: 'Het was een rollercoaster!'

Zo is het nu met Carlijn en Jeroen: ‘Het was een rollercoaster!’

Carlijn en Jeroen woonden in een koophuis aan een drukke straat in Utrecht. En die drukte was gelijk het grootste probleem. Het stel verlangde terug naar een veilige buurt, zoals ze dat van huis uit gewend zijn. Alleen probeer maar eens zoiets in de huidige huizenmarkt te vinden. Zelfs het team van Kopen Zonder Kijken bleek er een hele kluif aan te hebben. Hoe gaat het nu met ze?

Ruim 2,5 jaar geleden startten Carlijn en Jeroen hun zoektocht naar een nieuw thuis. Op dat moment voelden ze geen druk. Dit veranderde toen er een kleine op komst was en de twee toch wel heel graag op korte termijn in een ruimere woning in een rustigere buurt wilden settelen. In die periode zijn er wel wat bezichtigingen geweest, maar dé plek zat er niet tussen. 

Nadat de kleine Tijn in augustus 2020 werd geboren en de kersverse ouders voor het eerst op het terras bij het restaurant aan de overkant van hun drukke weg gingen borrelen, was de maat vooral voor Carlijn vol vertelt Jeroen. “Het was heel lekker weer, het terras zat vol. Op een gegeven moment rende er een jongetje van een jaar of twee met zijn driewieler – juist toen zijn vader hem voor twee tellen uit het oog verloor – de drukke weg op. Het ging maar net goed, gelukkig. Dat was het moment dat Carlijn er echt klaar mee was.”

Wij spraken het stel over hun deelname – het langstlopende traject van deze Kopen Zonder Kijken-serie – en bespraken hoe het nu met hen gaat.

Kans uit duizenden

Waar het stel al wat zoekwerk via funda erop had zitten, werd dat per november 2020 voor hen uit handen genomen. Het stel mocht meedoen aan Kopen Zonder Kijken. Voor Jeroen was dit een extra grote verrassing. Hij wist in eerste instantie namelijk niet dat Carlijn hen had aangemeld. Carlijn: “Op een gegeven moment zag ik de oproep en heb ik ons heel impulsief ingeschreven zonder dat Jeroen het wist. Ik dacht ‘wat is nou de kans dat we worden uitgekozen?’ Zoveel mensen zien het als supermooie optie.”

Jeroen had tot dan toe niet eerder voor de buis voor Kopen Zonder Kijken gezeten. “De grap is dat ik geen idee had waarmee ik in zee ging. Toen we hoorden dat we in het programma zaten, ben ik één aflevering gaan kijken, zodat ik in ieder geval in grote lijnen wist wat ik kon verwachten.” Carlijn vult aan: “Hij moest echt wel even aan het idee wennen, maar zag het al snel als een hele mooie kans!”

Gekke, toffe actie

En toen was daar het moment dat Carlijn en Jeroen vrienden en familie mochten vertellen dat ze één van de Kopen Zonder Kijken-stellen van dit seizoen zouden zijn. Hoe waren de reacties? Carlijn: “Wat we eigenlijk van vrijwel iedereen terugkregen, was ‘jullie zijn gek, maar wel heel tof!’ Hoe vaak we wel niet hebben gehoord dat ze het zelf nooit zouden durven, is niet op twee handen te tellen.” 

Rollercoaster van emoties

Het was niet de eerste keer dat het vinden van een nieuwe woning in de huidige, oververhitte huizenmarkt een uitdaging was. Wat zeggen we, een enorme uitdaging was. Want ja, zelfs met behulp van een tv-programma kan er een behoorlijk beroep op het geduld van de deelnemers worden gedaan. Het avontuur van Carlijn en Jeroen spant de kroon. Hun zoektocht verliep allesbehalve soepel. Wat in november 2020 met het tekenen van het contract bij Sandra begon, eindigde pas begin deze maand.

Onderweg naar Sandra om het contract te tekenen

Inmiddels kunnen de twee erom lachen, maar zo goedlachs zijn ze niet het hele traject doorgefietst. Zo vertelt Jeroen dat er genoeg momenten zijn geweest dat de moed bij beiden in de schoenen zonk. “Het eerste concessiegesprek na drie maanden zagen we wel aankomen, maar niet bij – zo bleek achteraf – het laatste concessiegesprek. Toen dachten we juist dat het raak was.” Het koppel had van tevoren tegen elkaar gezegd dat als Martijn erbij is, dan is het goed nieuws.

Helaas bleek die vlieger niet op te gaan. “Het was zo’n taai gesprek. Alex en Bob gaven aan al bijna een jaar op zoek te zijn en nog niets gekocht te hebben”, vertelt Carlijn. “Natuurlijk snapten we dat we de opdracht – zo was de afspraak – na een jaar zouden moeten teruggeven. Maar als dit al niet lukt, hoe dan wel?” Het voelde alsof we dan een jaar op de huizenmarkt zouden hebben verspild en de huizenprijzen alleen maar verder waren gestegen.” Jeroen voegt toe: “Het huilen stond ons nader dan het lachen. In de aflevering zie je dat de moed ons in de schoenen zakt.”

Hebbes!

Het scenario waar het stel nooit geen rekening meer mee had gehouden, kwam uit. Jeroen vertelt dat ze wisten dat het eindgesprek eraan zat te komen. “We zeiden al ‘superjammer dat het niet in een jaar was gelukt.’ We hadden ons er al bij neergelegd.” Carlijn vult aan: “Totdat ik een bloemetje kreeg en Alex zei dat de zoektocht was afgelopen…‘want we hebben een huis in Soest voor jullie.’ Oh, wat waren we blij!”

Het toevallige was dat ze de eerste bezichtiging in Soest hadden, een stap die ze toen nog net te vroeg vonden. Inmiddels is het duo 2,5 jaar (en een leuk ventje) verder en staan ze heel anders in de wedstrijd. Als ze zelf hadden mogen kiezen, hadden ze dan wel dit huis uitgekozen? Jeroen antwoordt volmondig ‘ja!’ “Het team had drie tophuizen uitgekozen, maar vooral ons huidige huis in Soest voelde goed.” Dolenthousiast waren ze toen de blinddoeken af mochten, vertelt Carlijn. “We hadden nooit gedacht dat dit binnen ons budget zou vallen.” Jeroen vult aan dat ze dachten dat het Doorn werd: “Dat huis voldeed precies aan ons wensenlijstje op basis van ons laatste concessiegesprek.” Maar Carlijn vervolgt dat ze “stiekem hoopten dat we niet alle concessies hoefden te doen. Gelukkig hebben ze uiteindelijk iets heel moois gevonden!”

‘Helemaal wat we wilden’

Dat het een rollercoaster was, werd nogmaals bevestigd toen het stel voor hun nieuw huis in Soest stonden, maar niet naar binnen mochten. Carlijn: “De verkopende partij wilde niet dat we binnenkwamen. Eenmaal thuis zijn we via funda de foto’s gaan bekijken.” Jeroen voegt eraan toe: “Pas begin januari van dit jaar hebben we ons huis voor het eerst van binnen mogen zien.” 

Knijp me even-moment

En dan is daar de eerste ochtend dat het sympathieke duo in hun nieuwe huis wakker werd. Zonder camera’s, geen toeters en bellen, gewoon fijn samen. Jeroen: “Het was heerlijk! We hebben elkaar denk ik wel een kwartier aangestaard met het idee van ‘is dit ons huis?’ Iets langer dan tien jaar geleden hadden we een prille studentenliefde en kijk in wat voor intense mansion we nu wonen. Zoiets hadden we nooit durven te dromen. Heel bijzonder!”

Perfecte match

Wat het stel vooral heel knap vindt, is hoe volledig naar hun smaak het huis is verbouwd en ingericht. Carlijn: “Op de eerste verdieping hebben ze uitgebouwd, iets wat we zelf nooit hadden kunnen bedenken.” Ook iets waar ze blij verrast door waren, is de extra opbergruimte. “Waar Bob heel goed over heeft nagedacht, is dat we geen gang hebben waar we natte jassen kunnen ophangen. Dus heeft hij een klein stukje van de woonkamer afgesnoept om daar een soort gang te maken. Heel fijn dat hij daar zo – zeker met een kleine man in huis – over heeft nagedacht.”

“Een perfecte match”, dat vindt het stel van hun nieuwe stek. Jeroen: “Wat heel knap is, is dat Roos zich – op onze wens – niet zo als anders heeft uitgedost. En daarbij heeft ze zo’n vette badkamer met messing kranen neergezet. Zoiets zouden we zelf nooit durven, maar hoe het nu is gematcht, is het top.” Carlijn vindt het heel knap hoe Roos op basis van één gesprek met moodboards het interieur volledig naar de wensen van de stellen weet te maken. “Een kunst om dat te kunnen.”

‘Peanut-aanpassingen’

Op de vraag of de twee veel in huis hebben veranderd, moeten ze lachen. Jeroen: “We hebben wel een paar dingen veranderd.” “Maar,” vult Carlijn aan “wel minimaal!” Zo stond de bank in de voorkamer voor de ingebouwde zitbank. Dit vonden we zonde, vandaar dat we de bank hebben rechtgezet. En verder heeft het zusje van Jeroen een lamp overgenomen. Echt peanut-dingen dus.”

Nooit meer weg

Dat het stel ontzettend blij is met hun nieuwe huis was goed in de aflevering te zien. Maar hoe bevalt het nu ze er sinds begin juni echt wonen? Voelt het al als thuis? “Het is bizar hoe snel dat gaat,” vertelt Jeroen. “Door zelf een paar kleine dingen te doen – zoals een traprekje plaatsen of het grasveld aanleggen -, is het heel snel als thuis gaan voelen. Bijzonder, want zoveel spullen zijn nieuw.” Carlijn vult aan: “Het voelt nog steeds heel onwerkelijk hoor, maar doordat we meer onze draai beginnen te vinden, voelt het meer en meer als thuis. We hoeven hier nooit meer weg!” 

Spelen op de weg, het kan in Soest

Meer foto’s van de woning zien? Bekijk hier het eindresultaat en hier de Shop the Look! 

Fotocredits

  • Interieurfoto’s woning Castricum: Sonja Velda
  • Overige foto’s: privéfoto’s

Shop hier de items

Shop The Look: Het modern landelijke huis van Carlijn en Jeroen

Bekijk hier het eindresultaat

KZK: Het perfecte huis voor Carlijn en Jeroen

Martijn Krabbé Roos Reedijk Alex van Keulen Bob Sikkes Verbouwen Huizenprijzen Klussen Samen Kopen Interieurinrichting

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments