Home Sport Telefoon Van Rijthoven staat roodgloeiend na mentaal gevecht

Telefoon Van Rijthoven staat roodgloeiend na mentaal gevecht

Tim van Rijthoven werd na zijn nieuwe succes op Wimbledon overladen met berichten. In de tweede ronde van Wimbledon schakelde hij de als vijftiende geplaatste Reilly Opelka uit.

“Ik heb mijn telefoon net gecheckt en die staat roodgloeiend. Misschien ga ik daar vanavond nog even rustig voor zitten”, zei Van Rijthoven na zijn zevende zege op rij. Eerder deze maand won hij al het grastoernooi van Rosmalen. Daar ontving hij net als op Wimbledon een wildcard.

Het werd 6-4 6-7 (8) 7-6 (7) 7-6 (4) tegen Opelka, die net als de Nederlander over een sterke service beschikt. “Om een break te maken, was al een hele prestatie voor mij. In de tweede set speelde ik een goede tiebreak en toen ik die verloor dacht ik: nu gaan we echt beginnen.”

De tweede en derde tiebreak waren vervolgens voor Van Rijthoven, die het afmaakte met een harde opslag door het midden. “Ik was heel erg gefocust waar ik zou serveren en vervolgens wilde ik met volle overtuiging én hard daarheen serveren. Dat lukte”, zei de nummer 104 van de wereld nuchter.

“Het was mijn eerste viersetter ooit, maar het was niet zozeer fysiek zwaar, maar eerder mentaal. In de tiebreak mag je de punten op je service gewoon niet verliezen, want je weet dat er vervolgens een beuk komt. Je moet er elk punt staan. Fysiek voel ik me wel goed, al denk ik wel dat ik lekker zal slapen vanavond.”

Van Rijthoven is de eerste Nederlander in de derde ronde van Wimbledon sinds Igor Sijsling in 2013. Sijsling is nu de coach van Van Rijthoven. “Dat ga ik straks nog wel even tegen hem zeggen. Ik ben benieuwd naar zijn reactie. Ik ben heel erg blij om in de derde ronde te staan, nota bene op Wimbledon. Want dat vind ik het mooiste toernooi om te staan.”

De 25-jarige Van Rijthoven komt vrijdag weer in actie, dan tegen de Georgiër Nikoloz Basilasjvili, de nummer 26 van de wereld.

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments