Home Buitenland Buitenlandse media lovend over van Rijthoven: 'Een sprookje'

Buitenlandse media lovend over van Rijthoven: ‘Een sprookje’

Tim van Rijthoven neemt het morgen in de achtste finales van Wimbledon op tegen Novak Djokovic. Hoewel de 25-jarige Nederlander, die met een wildcard werd toegelaten tot Wimbledon, de underdog is vergeleken met nummer 3 Djokovic, zijn buitenlandse media hoopvol. “Uit het niets is hij een van de beste spelers van het toernooi”, schrijft de BBC.

The Guardian vat de prestaties van Van Rijthoven samen als ‘een glorieuze reeks van overwinningen die maar doorgaat’. “Drie weken geleden had Van Rijthoven nog nooit een wedstrijd gewonnen op Wimbledon en stond hij op nummer 205 van de wereldranglijst”, schrijft de Britse krant. “Nu, na het winnen van acht wedstrijden achter elkaar, waaronder vijf overwinningen op spelers in de top 30, neemt hij het zondag op tegen Novak Djokovic in de laatste 16 van Wimbledon. Nee Tim, je droomt niet.”

Lovende woorden

De krant is onder meer lovend over zijn krachtige opslag. “Die is sneller dan het gemiddelde van John Isner tegen Andy Murray.” Ook zijn forehand en éénhandige backhand krijgen lovende woorden toebedeeld. “Ze zijn zo klassiek dat ze het in het oude Athene geleerd hadden kunnen worden.”

Lees ook:

Oud-trainster Tim van Rijthoven wist het al toen hij 3 jaar was: 'Beter dan alle anderen'

Ze laten de kans niet onbenut om, dankzij Van Rijthoven, ook even aandacht te geven aan de voormalig Brits tennisser Tim Henman, die de hoop was voor alle Britten om Wimbledon een keer te winnen. “Terwijl weer een andere aas zijn doel vond, klonken voor het eerst in vijftien jaar zelfs de kreten ‘C’mon Tim’ rond Wimbledon. Maar zelfs Henman heeft in zijn bloei nooit dit soort macht gehad.”  

‘Wonder uit Nederland’

Ook Servische media zijn lovend over de Nederlandse tennisser. “Van Rijthoven is een van die jongens die de sportwereld mooier maken”, schrijft de Servische krant Telegraf. “Hij heeft nu een reële kans om tot de elite te behoren.” De Servische Novosti noemt Van Rijthoven ‘een wonder uit Nederland’. Alo! vult aan: “Het is pas zijn eerste deelname aan een Grand Slam, en Djokovic zou meteen op het spel staan.”

“Tennis krijgt weer een sprookje, misschien wel de gekste ooit”, kopt The New York Times. De Amerikaanse krant noemt wat Van Rijthoven in de afgelopen maand heeft bereikt ‘niet alleen absurd, maar de definitie van absurd’.

Lees ook:

Sprookje Van Rijthoven gaat verder: eerste Nederlandse man sinds 2004 in achtste finale op Wimbledon

Dit is nog maar het begin, schrijft de krant: “De reis van Van Rijthoven is nog veel belachelijker”, schrijven ze. “Op 7 juni boekte hij zijn eerste overwinning op een groot toernooi. Gedurende de volgende vijf dagen behaalde hij nog vier overwinningen en versloeg hij in de finale van de Libéma Open in Rosmalen de huidige nummer 1 Daniil Medvedev. Sindsdien heeft hij nog drie wedstrijden gewonnen, allemaal op Wimbledon, zijn eerste grandslamtoernooi.” De wedstrijd van zondag zien ze ‘als de zwaarste test’ tegen Djokovic. 

Achtste finales

Van Rijthoven is de eerste Nederlandse man die zich sinds 2004 plaatst voor de achtste finales. In dat jaar was Sjeng Schalken de laatste Nederlandse man die de tweede week van het grandslamtoernooi in Londen wist te halen. Vier jaar geleden baarde Kiki Bertens opzien door in het vrouwentoernooi tot de laatste acht door te dringen. 

De 25-jarige is misschien wel de eerste, maar niet de enige Nederlander die de achtste finales heeft gehaald dit jaar: ook Botic van de Zandschulp heeft de laatste 16 bereikt op Wimbledon.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

RTL Nieuws

Tennis Tennistoernooien Wimbledon

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments