Home Buitenland NASA is contact met maansatelliet kwijt

NASA is contact met maansatelliet kwijt

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA is het contact verloren met de kleine satelliet CAPSTONE die op weg is naar de maan.

De CAPSTONE werd vorige week gelanceerd en dient als voorbereiding op het Artemis-programma, dat als doel heeft om mensen op de maan te laten landen. CAPSTONE verliet maandag zijn baan rond de aarde en is onderweg naar de maan.

Maar de NASA is gisteravond het contact met de satelliet kwijtgeraakt. De ruimtevaartorganisatie probeert nu het contact te herstellen. “Indien nodig heeft CAPSTONE voldoende brandstof om de nodige baancorrectie richting de maan met een paar dagen uit te stellen.” 

CAPSTONE moet in een baan rond de maan komen die nog niet eerder is afgelegd, om daar een half jaar onderzoeken uit te voeren.

Astronauten op de maan zetten

De NASA wil uiteindelijk een klein ruimtestation rond de maan laten zweven, zodat astronauten daar kunnen aanmeren tijdens missies.

Rond 2025 zouden er astronauten op de maan moeten landen met de Artemis III-missie. Tijdens de missie zullen voor het eerst een vrouw en een niet-witte persoon op de maan landen. Later zou er ook een bemande basis op de maan moeten komen.

Lees ook:

NASA laat nieuwe ruimtepakken maken door twee bedrijven

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video’s

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Bright

NASA Maan Wetenschap Technologie Ruimtevaart

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments