Home Economie Inspectie: Schiphol overtrad geluidsregels vorig jaar

Inspectie: Schiphol overtrad geluidsregels vorig jaar

Schiphol heeft vorig jaar de geluidsregels overschreden en moet daarom maatregelen nemen van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Dat staat in het halfjaarverslag van de inspectie.

Op één meetpunt werd te veel geluid gemeten. Dat komt onder meer door groot onderhoud aan de Polderbaan, waardoor meer vliegtuigen van andere start- en landingsbanen gebruik moesten maken.

Terug naar 86 procent

Vanwege de overtreding moet Schiphol zorgen dat bij het betreffende meetpunt tot en met september niet meer dan 86 procent van de totale geluidsruimte is gebruikt. Zo moet voorkomen worden dat daar dit jaar weer te veel lawaai gemaakt wordt. 

Lees ook:

'Ultrafijnstof rondom Schiphol risico voor ongeboren kinderen'

De rest van het jaar moet de luchthaven dan elke twee weken rapporteren over de beschikbare geluidsruimte. Ook moeten Schiphol en Luchtverkeersleiding Nederland een plan indienen om nieuwe overschrijdingen te voorkomen en dit plan ook uitvoeren.

Nasleep corona

Verder meldt de ILT dat dit jaar door de nasleep van corona in de eerste jaarhelft minder dan de helft van de beschikbare geluidsruimte werd benut. Ook de uitstoot van broeikasgassen bleef onder de toegestane waarden.

Bekijk ook: 'Zomerchaos Schiphol had voorkomen kunnen worden'

De nationale luchthaven kampt deze zomer met personeelstekort op verschillende fronten, waardoor lange rijen wachtenden ontstaan. Dat had misschien niet gehoeven.

Previous articleEngeland hoort op 5 september wie Boris Johnson opvolgt als premier
Next articleLast van muizen in huis? Gebruik een theezakje!
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments