Home Buitenland Hond Riona werd in brand gezet, en is nu een hit op...

Hond Riona werd in brand gezet, en is nu een hit op TikTok

De revalidatie van een hond die vorige maand in brand werd gezet in de Amerikaanse stad Memphis is in de Verenigde Staten een hit op TikTok. Het dier heeft bijna 1,5 miljoen volgers, en tienduizenden mensen bekijken filmpjes van haar herstel.

Riona, die voorheen Queen zou hebben geheten, werd vorige maand gevonden met ernstige brandwonden. De hond was overgoten met wat mogelijk benzine was, en werd vervolgens opzettelijk in brand gezet. Volgens de dierenartsen die haar in behandeling namen, was 60 procent van haar lijf verbrand. 

Volledig ingepakt 

Een paar dagen na de mishandeling plaatste het dierenziekenhuis waar Riona verbleef een bericht op Facebook waarop de hond volledig ingepakt met verband te zien was. “Deze lieve meid werd gedrenkt in een soort benzine en in brand gezet”, schreef de kliniek. 

De organisatie die Riona redde, Tails of Hope Dog Rescue, maakte later een TikTok-account voor de hond, waarop volgers het herstel van hier dier kunnen volgen. De filmpjes op het account met de naam ‘Justice4Riona’ worden door tienduizenden mensen, en soms nog meer, bekeken. 

Aandacht voor dierenmishandeling 

Op de filmpjes is meestal te zien hoe Riona uitrust tussen haar knuffels. Haar verzorgers geven haar telkens nieuw verband in soms felle kleuren. Op de nationale Amerikaanse feestdag 4th of July kreeg de hond zelfs een ‘outfit’ in de kleuren van de Amerikaanse vlag. “We doen dit niet alleen voor Riona, maar ook om aandacht te vragen voor alle honden die waar dan ook met dit soort vreselijke mishandeling te maken krijgen”, verklaarde Tails of Hope Dog Rescue op social media.  

Riona krijgt uit meerdere hoeken aandacht. Een dierenrechtenorganisatie begon een petitie voor de hond, en ook worden er shirts met de tekst ‘Justice for Riona’ verkocht voor het goede doel. 

De politie in Memphis heeft eerder deze week een verdachte gearresteerd, schrijft ABC News. Het gaat om een 43-jarige man. Hij werd aangehouden nadat hij had gedreigd het huis af te branden van degene die beelden van zijn daad naar de politie had gestuurd.

Met Riona gaat het inmiddels weer wat beter. Volgens haar verzorgers zal ze volledig herstellen.

Lees ook:

Inspectie haalt voor derde keer groot aantal verwaarloosde dieren uit woning

RTL Nieuws

TikTok Dierenmishandeling Sociale Media Verenigde Staten

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments