Home Sport Belg Philipsen sprint naar ritzege in Tour de France

Belg Philipsen sprint naar ritzege in Tour de France

De Belg Jasper Philipsen heeft de vijftiende etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. Het was een rit van Rodez naar Carcassonne bij zeer hoge temperaturen. De renner van Alpecin-Deceuninck hield in de massasprint zijn landgenoot Wout van Aert en de Deen Mads Pedersen achter zich.

De gele trui bleef in handen van Jonas Vingegaard, de Deen van Jumbo-Visma. Maar het was geen goede dag voor de Nederlandse ploeg. De Sloveen Primoz Roglic was al niet meer gestart omdat hij te veel last ondervond van een eerdere val. Tijdens de rit raakte Vingegaard een tweede ploeggenoot kwijt in de persoon van Steven Kruijswijk. De Nederlander werd na een val per brancard afgevoerd.

Maandag mogen de renners bijkomen tijdens een rustdag in Carcassonne.

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments