Home Buitenland Britse vrouw dood, man zwaargewond na aanval hond

Britse vrouw dood, man zwaargewond na aanval hond

Een hond heeft in de Britse stad Rotherham een 43-jarige vrouw doodgebeten en een 42-jarige man zwaar verwond. Hij zal waarschijnlijk een hand moeten missen.

De man had ook verwondingen aan zijn andere hand, in zijn maagstreek en in zijn gezicht. Hij was het die gisteravond rond 22.15 uur de politie alarmeerde. “Hij zei dat hij en een vrouw door een hond waren aangevallen”, meldt de politie.

Beetwonden fataal

Agenten gingen naar het adres. Ook werd een ambulance gewaarschuwd. Voor de vrouw kwam hulp te laat, de man werd naar het ziekenhuis gebracht. “De beetwonden van de vrouw bleken fataal en ondanks de assistentie van de hulpdiensten werd ze ter plaatse dood verklaard”, zegt de politie.

De hond is in beslag genomen. Dat gold ook voor een andere hond op hetzelfde adres. Ze waren volgens de politie allebei van een ras waarvoor het niet verboden is om ze te houden. In Groot-Brittannië is het houden van pitbullterriërs, tosa’s, Argentijnse doggen en fila brasileiro’s niet toegestaan.

Lees ook:

Britse baby doodgebeten: 'Elk baasje denkt dat zijn hond zoiets niet doet'

RTL Nieuws

Hond Groot-Brittannië

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments