Home Buitenland Italiaanse burgemeesters roepen Draghi op om aan te blijven

Italiaanse burgemeesters roepen Draghi op om aan te blijven

Meer dan honderd Italiaanse burgemeesters, onder wie die van de tien grootste steden, doen een klemmend beroep op premier Mario Draghi om op zijn post te blijven en zijn hervormingsagenda voort te zetten.

Ook vakbondsleiders en werkgeversorganisaties doen een dergelijke oproep aan de Italiaanse premier. De open brief van de 110 burgemeesters is volgens de Italiaanse krant La Repubblica inmiddels ondertekend door meer dan 400 burgemeesters in het hele land.

Cruciale stemming

Afgelopen vrijdag diende Draghi zijn ontslag in als leider van een regering van nationale eenheid, maar dat ontslag werd geweigerd door president Sergio Mattarella, die hem opdroeg nog eens een paar dagen na te denken over zijn besluit. Draghi wilde opstappen, nadat regeringspartij de Vijfsterrenbeweging hem niet had gesteund in een cruciale stemming.

Lees ook:

Italiaanse premier Draghi dient ontslag in, maar president weigert

De open brief is een initiatief van onder meer de burgemeesters van Rome, Milaan, Florence, Venetië en Turijn. “Wij burgemeesters, die elke dag de moeilijke taak hebben om een oplossing te bieden voor de problemen van onze burgers, vragen Mario Draghi door te gaan en het parlement te overtuigen van de noodzaak om deze regering te laten doorgaan”, aldus de tekst van de open brief.

Vertrouwensstemming

De verwachting is dat Draghi woensdag aan het parlement om een vertrouwensstemming zal vragen. Mogelijk blijkt dan of er nog een meerderheid is om door te gaan.

Vorige week stemde een meerderheid in het parlement in met een miljardenpakket dat de hoge energieprijzen en de inflatie draaglijker moet maken voor de bevolking. De Vijfsterrenbeweging van oud-premier Guiseppe Conte zei het plan onvoldoende te vinden en stemde tegen.

Bekijk ook: Voormalig ECB-baas Mario Draghi moet Italië uit de ellende helpen

Van Draghi werd veel verwacht toen hij aantrad als leider van de regering van nationale eenheid..

Previous articleBelg Philipsen sprint naar ritzege in Tour de France
Next articleWereldtitel zorgt voor emoties bij hockeysters na bewogen jaar
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments