Home Lifestyle Deze 5 dingen kun je beter niet in de badkamer bewaren

Deze 5 dingen kun je beter niet in de badkamer bewaren

Natuurlijk is het handig om in de badkamer alles bij de hand te hebben wat je nodig hebt, maar of het verstandig is? In sommige gevallen niet… Wil je precies weten wat je beter buiten de badkamer kunt bewaren? We leggen het uit:

1. Medicijnen

Medicijnen zijn enorm gevoelig voor vocht en laat de badkamer nou juist de meest vochtige plek van het huis zijn. Ook als je ze in een medicijnkastje in de badkamer bewaart zijn ze niet veilig helaas. De combinatie van vocht en medicijnen kan ervoor zorgen dat de medicijnen (deels) hun werking verliezen. Bewaar ze voortaan dus op een donkere, droge plek. Lees wel goed de bijsluiter, sommige medicijnen moeten gekoeld bewaard worden.

2. Make-up en nagellak

Het maakt niet uit of je make-up in poedervorm of vloeibare make-up gebruikt, je kunt make-up het beste op – alweer – een koele, droge plek bewaren. Door de vochtigheid en warmte van de badkamer kunnen de verschillende compartimenten waaruit het product is opgebouwd namelijk gaan scheiden.. en dat wil je natuurlijk niet! 

3. Parfum

Net zoals bij medicijnen zorgt teveel vocht er bij parfum voor dat de parfum zijn werking en dus zijn geur verliest. Je kunt je parfum dus in het vervolg beter op een koele, droge plek bewaren want ook direct zonlicht is niet bevorderlijk voor de kwaliteit van de geur.

Elke week nieuwe tips en inspiratie!

Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

4. Sieraden en scheermesjes

Door sieraden en scheermesjes op een vochtige plek te bewaren gaan ze eerder roestplekken vertonen. Zelfs als je ze af doet tijdens het douchen en op de wastafel legt is dit schadelijk voor je sieraden. Leg ze voortaan dus bij je parfum, op een koele, droge plek.

5. Elektronica

Last but not least: elektronica! Gebruik geen elektronica in de badkamer, tenzij deze tegen vocht kunnen. Je zult het niet direct merken maar door vocht aangetaste elektronica gaan sneller achteruit dan niet aangetaste elektronica.

Fotocredits

Headerfoto: Sidekix Media – Unsplash

Dit is een artikel van

Lobke Taal

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments