Home Buitenland Oud-president Trump roemt verzet van Nederlandse boeren

Oud-president Trump roemt verzet van Nederlandse boeren

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft gisteravond zijn steun uitgesproken voor de Nederlandse boeren. In een toespraak roemde hij het verzet van de Nederlandse boeren tegen 'de hoax van de klimaatcrisis'.

“Wij staan achter de vreedzame Nederlandse boeren”, zei Trump in een toespraak in Florida. Volgens de voormalig president, die nog steeds door de Verenigde Staten toert om menigtes toe te spreken, strijden de Nederlandse boeren tegen de ‘klimaattirannie van de Nederlandse overheid’. 

“De helft van al het vee moet er weg, ze zeggen tegen de boeren dat ze hun land niet meer mogen bewerken, ondanks het groeiende voedselprobleem”, beweerde hij in een bijeenkomst voor conservatieve jongeren. 

Veel nepnieuws

De boerenprotesten in ons zijn de afgelopen weken al geregeld opgedoken in het nieuws in andere landen, waarbij feit en fictie soms door elkaar lopen. Vooral via sociale media wordt er veel nepnieuws over het onderwerp verspreid, waardoor het boerenprotest een groeiend thema is binnen veel alternatieve nieuwsmedia in de wereld.

Lees ook:

Nepnieuws over boerenprotesten gaat wereldwijd viraal

Zo ging een tweet waarin werd gesteld dat Nederlandse boeren zelfs een tank zouden hebben gekocht, viraal. Beelden van gewelddadige coronarellen werden uitgezonden alsof het om boerenprotesten zou gaan en ook een foto van een zogenaamde schotwond, zogenaamd opgelopen in een vuurgevecht tussen boeren en politie, circuleert nog steeds.

RTL Nieuws

Donald Trump Boerenprotest Klimaatverandering

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments