Home Buitenland Bosbranden bij Bordeaux na 2 weken onder controle, geëvacueerden terug naar huis

Bosbranden bij Bordeaux na 2 weken onder controle, geëvacueerden terug naar huis

Goed nieuws uit Zuid-Frankrijk. De grote bosbranden in de buurt van Bordeaux zijn volgens het plaatselijke bestuur onder controle. Zaterdag meldde de brandweer dat al over het vuur bij La Teste-de-Buch, nu is ook de bosbrand bij Landiras bedwongen.

Daarmee komt na bijna twee weken een einde aan de grote bosbranden. Alle geëvacueerde inwoners kunnen weer terug naar huis.

De brandweer van het getroffen departement Gironde spreekt van een ‘uitzonderlijke crisis’ die nu opgelost is. Doordat de branden bijna tegelijkertijd uitbraken, was het lastig om het vuur te blussen. Wel 3000 brandweerlieden zijn tegelijk ingezet om de vlammen te bestrijden. Zo’n 21.000 hectare bos in het gebied is verbrand. Bijna 37.000 mensen moesten worden geëvacueerd.

Onmiddellijk evacueren

Het vuur bedreigde ook een aantal woonwijken en campings. Verslaggever Rik Konijnenbelt was daar halverwege deze maand, toen de branden zich nog rap aan het uitbreiden waren en bewoners en toeristen halsoverkop hun spullen moesten pakken.

Meer natuurbranden in Europa

De afgelopen weken braken door de aanhoudende droge hitte meerdere bosbranden uit in Frankrijk. Dit jaar is in totaal al meer dan 40.000 hectare getroffen, meer dan de afgelopen twee jaar en al bijna net zo veel als in het recordjaar 2019.

Ook veel andere delen van Europa kampen momenteel met branden en hitte, met name rond de Middellandse Zee.

Zo trekken natuurbranden een spoor van verwoesting over het Griekse eiland Lesbos. Inwoners zijn op tijd gealarmeerd, maar een groot aantal huizen kon niet worden gered.

Previous articleNederlandse reisapp groeide hard in coronatijd: ‘Boeken waren onze redding’
Next articleHotel mag werknemer niet ontslaan om privégebruik spaarpunten
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments