Home Buitenland Minister van Justitie stemde in met huiszoeking bij Trump, wil nu openheid

Minister van Justitie stemde in met huiszoeking bij Trump, wil nu openheid

De Amerikaanse minister van Justitie, Merrick Garland, heeft de huiszoeking van de FBI in de woning van ex-president Donald Trump in Florida verdedigd. Hij beklemtoonde dat hij zelf op de hoogte was gesteld en vooraf had ingestemd met de huiszoeking.

De huiszoeking door tientallen agenten van de FBI heeft tot grote opschudding geleid. 

Documenten meegenomen

De inval zou volgens Amerikaanse media gedaan zijn in het kader van onderzoek naar de vraag of Trump documenten uit het Witte Huis heeft meegenomen, wat verboden is. Daar wilde Garland niks over zeggen.

Lees ook:

Huiszoeking woning oud-president Trump 'ongekend en zeer schokkend'

Wel zei hij dat hij de rechter had gevraagd de volledige dagvaarding, die nu nog verzegeld is, openbaar te maken. De minister sprak zijn afschuw uit over ‘de ongefundeerde golf van kritiek’ op de federale recherche na de inval maandag in Trumps woning Mar-a-Lago in Palm Beach. 

Advocaten en aanhangers van Trump noemen de inval buiten proporties in vergelijking met andere zaken waarbij functionarissen in het Witte Huis officiële stukken wederrechtelijk meenamen of mailtjes wisten. 

RTL Nieuws

Donald Trump FBI Verenigde Staten

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments