Home Buitenland Brad Pitt schikt voor miljoenen met huiseigenaren in New Orleans

Brad Pitt schikt voor miljoenen met huiseigenaren in New Orleans

Een stichting van acteur Brad Pitt heeft een schikking van 20,5 miljoen dollar (ruim 20 miljoen euro) getroffen met 107 huiseigenaren in New Orleans. De Amerikaanse acteur beloofde met de woningen bij te dragen aan de wederopbouw van de stad na orkaan Katrina, maar de huizen bleken vol gebreken te zitten.

In 2007, twee jaar na orkaan Katrina, presenteerde Brad Pitt zijn project Make It Right. Hij beloofde 150 woningen voor ontheemde families, die onder meer in stacaravans woonden. De huizen kostten gemiddeld zo’n 150.000 dollar en zouden volgens Pitt milieuvriendelijk zijn.

Doorzakkende veranda’s 

The Washington Post, die over de schikking bericht, schrijft dat het project aanvankelijk werd geprezen. “Maar 10 jaar en 26 miljoen dollar later werd de bouw stilgelegd”, schrijft de krant. Bewoners klaagden over schimmel, doorzakkende veranda’s en lekkende daken.

Lees ook:

Dit Nederlandse bedrijf beschermt New Orleans tegen gevaarlijke orkaan

Make It Right erkende in de afgelopen jaren volgens The Post zeker twee keer dat het project niet geheel probleemloos verliep. Omdat de geboden oplossingen volgens de bewoners onvoldoende waren, spanden zij in 2018 een rechtszaak aan. De slechte bouwkwaliteit zou onder meer hebben geresulteerd in defecte verwarming, problemen met koel- en ventilatiesystemen, elektrische storingen en sanitaire problemen.

David tegen Goliath

Dinsdag werd een schikking bereikt tussen Pitt en de huiseigenaren. Ieder van de bewoners krijgt nu zeker 25.000 dollar (ruim 24.500 euro) ter compensatie. Het overige bedrag wordt verdeeld over de huizen met de ernstigste gebreken. Een advocaat van de bewoners spreekt tegenover The Post van een ‘David tegen Goliath-achtige situatie, waarbij het onmogelijke toch mogelijk werd.’

Pitt zelf heeft tegenover verschillende buitenlandse media niet gereageerd op de schikking.

Lees ook:

Angelina Jolie klaagde Brad Pitt aan na aanval in vliegtuig

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

RTL Nieuws / ANP

Brad Pitt Natuurramp Verenigde Staten

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments