Home Economie In Moskou drink je nu geen latte bij Starbucks, maar bij Stars

In Moskou drink je nu geen latte bij Starbucks, maar bij Stars

Dacht je dat Starbucks in Rusland was gestopt, is het logo weer overal te zien. Op het eerste gezicht dan. Want het logo van Stars lijkt wel heel erg veel op dat van Starbucks.

In Moskou kun je weer gewoon naar de Starbucks, althans, naar een keten die er bijna volledig hetzelfde uitziet. En straks kun je ook in Sint-Petersburg en al die andere steden een latte, iced caffè mocha of ijsthee teavana drinken.

Want de vestigingen van Starbucks in Rusland worden omgebouwd en ze heten nu Stars. Vandaag openen de eerste filialen van Stars in de hoofdstad. Eind september moeten alle voormalige Starbucksvestigingen zijn omgebouwd.

Het logo is duidelijk afgekeken van dat van Starbucks. Alleen staat er nu een dame met een pet op, met daarop een ster. Net als bij Starbucks wordt je naam op je beker geschreven.

Vertrokken na inval in Oekraïne

Starbucks besloot na de inval van de Russen in Oekraïne eind februari de 130 vestigingen tijdelijk te sluiten, voordat het bedrijf besloot helemaal te vertrekken uit het land.

De Amerikaanse koffieketen was vijftien jaar actief in Rusland. Ook andere grote ketens, zoals fastfoodgigant McDonald’s, besloten uit het land te vertrekken vanwege de oorlog.

Lees ook:

Andere naam, maar dezelfde burgers: Russen kunnen weer naar de 'McDonald's'

“Het nieuwe merk Stars verenigt de sterren van de gastronomische industrie”, staat op de website van Stars. Volgens hen is het merendeel van de ruim 2000 voormalige Starbuckswerknemers blijven werken bij Stars.

McDonald’s

Niet alleen Starbucks is op het oog weer terug in het Russische straatbeeld. Eerder opende de vernieuwde McDonald’s in het land. De naam van die hamburgerketen is met ‘Vkusno & Tochka’ weliswaar totaal anders dan die van McDonald’s, en ook het logo wijkt nogal af, maar de burgers en Franse frietjes lijken nog verdacht veel op wat je voor de Russische inval in Oekraïne kon bestellen.

RTL Z / ANP

Starbucks Rusland

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments