Home Sport Van Rouwendaal zwemt door de golven naar achtste Europese titel

Van Rouwendaal zwemt door de golven naar achtste Europese titel

Met een brede grijns op haar gezicht en drie vingers in de lucht stapte Sharon van Rouwendaal uit de golven voor de Italiaanse kust, nadat ze voor de derde keer op rij Europees kampioen op de 5 kilometer in het open water was geworden. “Dit was een heel goede race”, zei de 28-jarige zwemster. “Nu herstellen en op naar de 10 kilometer van zondag, eigenlijk de belangrijkste afstand. Maar dit is mijn achtste Europese titel, daar mag ik ook wel een beetje van genieten.”

Van Rouwendaal meldde zich al direct na de start voorin het veld. “Ik lag na een halve ronde goed rond de derde, vierde positie. Toen vond ik ook echt de rust.” Van Rouwendaal had een Spaanse en Italiaanse voor zich en die ging ze in de laatste van drie rondes voorbij.

“Ik had nog helemaal niet op kop gezwommen, ik moest mijn moment kiezen om dat te gaan doen. Ik wilde in de laatste halve ronde de leiding nemen, maar ik kon de boeien niet goed zien. Ik dacht: ik ga naast Giulia Gabbrielleschi liggen en zwem dan mijn eigen lijn naar de finish, maar ook die finish was heel onduidelijk. Gelukkig had ik voor de race al een beetje gekeken waar ik me op moest focussen”, aldus Van Rouwendaal. “Uiteindelijk ging ik best hard naar de finish toe, na dertig slagen zag ik die gele plaat al. Toen dacht ik: o, waarschijnlijk word ik wel eerste. Mooi dat ik zo makkelijk van plek drie naar één kon zwemmen. Ik ben heel erg tevreden.”

Het programma van de EK in het open water moest deze week vanwege de harde wind en hoge golven een paar keer worden aangepast. “Het viel nu best mee met de golven. Je hebt wel een andere slag nodig dan in vlak water of in het zwembad, maar het was niet superzwaar”, aldus de olympisch kampioene van Rio 2016 op de 10 kilometer. “Ik heb de afgelopen dagen drie trainingen in het open water gedaan, die waren veel zwaarder door de omstandigheden.”

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments