Home Buitenland 'Dochter van brein achter Russische inval in Oekraïne komt om bij aanslag'

‘Dochter van brein achter Russische inval in Oekraïne komt om bij aanslag’

De dochter van Aleksandr Doegin is afgelopen nacht omgekomen door een vermoedelijke bomaanslag op een auto vlakbij Moskou, melden diverse lokale Russische media. Het nieuws is nog niet officieel bevestigd.

De 29-jarige Daria Doegina reed in de auto van haar vader, met wie ze naar een folklorefestival was geweest.

Op beelden op sociale media is te zien hoe Aleksandr Doegin getuige was van de ontploffing en ontzet reageert. Op de achtergrond is een brandende wagen te zien. Russische media gaan uit van een aanslag.

Omstandigheden onderzocht

De auto was van Aleksandr Doegin zelf, zegt een vertrouweling van de familie tegen staatspersbureau TASS. “Het was de auto van haar vader. Zij reed er vandaag mee, terwijl Aleksandr op een andere manier terugkeerde. Hijzelf of beiden waren het doelwit”. Vader en dochter waren op de terugweg van een folklorefestival. De explosie gebeurde op een snelweg buiten Moskou.

Doegin is een bekend figuur binnen het Kremlin. Hij is een filosoof en Russische nationalist die wordt beschouwd als het brein achter de Russische inval in Oekraïne. Zijn bijnaam is ‘Raspoetin’ vanwege zijn invloed op president Vladimir Poetin. De precieze omstandigheden van de explosie worden nog onderzocht.

‘Vader was doelwit’

Separatistenleider Denis Poesjilin van de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk, in het oosten van Oekraïne, zegt dat ‘terroristen van het Oekraïense regime’ betrokken zijn bij het incident. Hun doelwit was volgens hem de vader van de vrouw, meldt het Russische staatspersbureau RIA Novosti.

Lees ook:

Jeroen Akkermans over 'moordcomplot': 'Het verhaal dat Rusland naar buiten wil hebben'

RTL Nieuws / ANP

Bomaanslagen Rusland

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments