Home Tech Apple kondigt iPhone 14 op 7 september aan

Apple kondigt iPhone 14 op 7 september aan

Apple heeft vanavond media uitgenodigd voor een productpresentatie op 7 september. Tijdens dat event kondigt Apple hoogstwaarschijnlijk de iPhone 14 en nieuwe Apple Watches aan.

Het september-event van Apple vindt een week eerder dan gebruikelijk plaats. De presentatie heeft als slogan ‘Far Out’ en begint op 7 september om 7 uur ‘s avonds (Nederlandse tijd).

Meestal liggen de nieuwe iPhones anderhalve week na de presentatie in de winkels. Apple-medewerkers hebben volgens persbureau Bloomberg onlangs al te horen gekregen dat de verkoop van nieuwe producten op 16 september begint.

iPhone 14

Apple zou vier iPhone 14-versies uitbrengen, waarbij het kleine Mini-model plaatsmaakt voor een nieuw 6,7 inch Max-model. De iPhone 14 zou de A15-chip uit de iPhone 13 houden, terwijl de Pro en Pro Max de snellere A16-chip krijgen.

De twee Pro-modellen onderscheiden zich ook op andere vlakken. Zo krijgen de Pro’s verbeterde camera’s en dunnere randen. In de Pro-modellen maakt de scherminkeping, de notch, plaats voor een pilvormige uitsparing voor de FaceID-camera en een gaatje voor de selfiecamera.

De nieuwe iPhones worden mogelijk ook een stuk duurder. De prijzen van de iPhone 14 Pro’s zouden 15 procent hoger worden dan die van de voorgangers. 

Lees ook:

'Apple onthult iPhone 14 al op 7 september'

‘Verkoop gelijk aan iPhone 13’

Ondanks de dalende smartphoneverkoop wereldwijd verwacht Apple dat de iPhone 14 even goed zal verkopen als de iPhone 13. Apple zou 90 miljoen stuks van de iPhone hebben besteld bij zijn leveranciers, vergelijkbaar met het aantal iPhone 13’s dat Apple vorig jaar rond dezelfde tijd bestelde.

Apple verwacht dit jaar 220 miljoen iPhones te verschepen, ook ongeveer gelijk aan vorig jaar. Volgens geruchten zou Apple ook een abonnement op iPhones kunnen aankondigen, waarbij klanten de iPhone leasen. In september wordt ook de grote software-update iOS 16 verwacht.

Lees ook:

'Apple gaat iPhone 14 in India produceren'

Nieuwe Apple Watch

Tegelijk met de iPhone 14 zou ook de nieuwe Apple Watch Series 8 worden gepresenteerd. Het nieuwe horloge beschikt onder meer over een sensor die de lichaamstemperatuur meet, zodat het apparaat kan detecteren als je koorts hebt.

Ook zou Apple komen met een nieuw Pro-model van de Apple Watch, gericht op sporters. Die Pro-versie krijgt een groter scherm, een titanium behuizing en een langere accuduur. Daarnaast zou er een nieuwe versie van de goedkope Apple Watch SE komen. Mogelijk kondigt Apple ook de tweede versie van de AirPods Pro aan.

Lees ook:

Apple Watch 'Pro' krijgt nieuw ontwerp met groter scherm

Nieuwe iPads en Macs

In oktober houdt Apple mogelijk nog een tweede productpresentatie. Daar worden onder andere nieuwe iPads verwacht, zoals een instapmodel van de iPad met een A14-chip en een usb-c-poort en nieuwe iPad Pro’s met de krachtigere M2-chips.

Verder zou Apple dit najaar nieuwe Macs willen lanceren, waaronder een nieuwe Mac Mini en MacBook Pro met M2-chips. 

Bright zal verslag doen van het Apple-event vanuit Apple Park. Volg ons YouTube-kanaal om niets te missen.

Bright

Apple iPhone 14 iPhone Apple Watch AirPods Technologie Gadget iOS iPhone 13 Macbook iPad Smartphone Smartwatch …

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments