Home Buitenland Man (22) opgepakt in VS voor schietpartij waarbij Nederlandse commando omkwam

Man (22) opgepakt in VS voor schietpartij waarbij Nederlandse commando omkwam

De politie van de Amerikaanse stad Indianapolis heeft een 22-jarige verdachte aangehouden in verband met de schietpartij afgelopen weekend waardoor een Nederlandse commando om het leven kwam en twee anderen gewond raakten. De man, Shamar Duncan, wordt verdacht van moord. De openbaar aanklager moet nog besluiten of hij officieel wordt aangeklaagd.

De schietpartij gebeurde in de vrije tijd van de militairen. Voorafgaand aan de schietpartij zou er een vechtpartij zijn geweest in een bar. Dat meldde de burgemeester van de Amerikaanse stad eerder deze week aan lokale media.

Lees ook:

'Nederlandse commando's werden beschoten vanuit rijdende auto'

Volgens burgemeester Joe Hogsett heeft de politie ‘een goed beeld’ van wat er zich heeft afgespeeld. “Zoals ik het begrijp was er een ruzie in een bar, waarna de Nederlandse militairen teruggingen naar hun hotel. Ik weet niet precies wat ze samen buiten deden, maar er is mij verteld dat er een drive-byshooting was en dat er daardoor drie slachtoffers vielen.”

De Nederlandse commando’s waren op oefening in de staat Indiana. In het hotel waar de schietpartij plaatsvond, verbleven meer Nederlandse commando’s.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

RTL Nieuws / ANP

Koninklijke Marechaussee Schietpartijen Verenigde Staten

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments