Home Buitenland Mysterieuze longziekte maakt slachtoffers in Argentinië

Mysterieuze longziekte maakt slachtoffers in Argentinië

In een ziekenhuis in Argentinië is een raadselachtige longontsteking opgedoken, waaraan inmiddels drie mensen zijn overleden. Dat hebben de gezondheidsautoriteiten van de noordwestelijke provincie Tucumán vandaag bekendgemaakt. Tot nu toe zijn negen mensen geïnfecteerd met een onbekende ziekteverwekker. De meesten van hen zijn werken in hetzelfde privéziekenhuis.

De eerste patiënt bezweek afgelopen maandag. Volgens de regionale minister van Volksgezondheid, Luis Medina, is het coronavirus dat Covid-19 veroorzaakt niet de boosdoener. Dat blijkt uit de eerste onderzoeken. Ook gaat het niet om een hantavirus of influenza A en B.

Van de slachtoffers zijn monsters genomen, die naar het befaamde Malbran-instituut in hoofdstad Buenos Aires gestuurd. In dat nationale instituut voor microbiologie zullen ze verder onderzocht worden.

Twee in ziekenhuis

Medina meldde dat de besmette mensen ‘ernstige ademhalingsklachten hadden en een dubbele longontsteking’.

Deskundigen zijn bezig het water in de regio San Miguel de Tucumán te analyseren. Daarnaast wordt de airconditioning in het hospitaal aan een controle onderworpen. Dit om vergiftiging uit te sluiten als doodsoorzaak. De eerste zes getroffen mensen kregen tussen 18 en 22 augustus klachten. Van de laatste drie gevallen liggen er twee in het ziekenhuis, de ander wordt thuis verpleegd.

Lees ook:

Man test positief op corona, hiv én apenpokken

RTL Nieuws

RIVM Infectieziekte Ziektes en aandoeningen Argentinië

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments