Home Sport Tennisser Nadal op US Open uitgeschakeld door 24-jarige Amerikaan

Tennisser Nadal op US Open uitgeschakeld door 24-jarige Amerikaan

Tennisser Rafael Nadal is uitgeschakeld door de Amerikaan Frances Tiafoe in de vierde ronde van de US Open. De 24-jarige Amerikaan wist het van de 36-jarige Spanjaard te winnen door agressief te blijven tennissen. 'Ik weet niet wat ik moet zeggen, ik ben bijna in tranen na een overwinning op een van de beste tennissers aller tijden', zegt hij na afloop.

Voor Nadal, viervoudig winnaar in New York, betekent het zijn eerste nederlaag van het seizoen op grandslamniveau. Hij won dit jaar de Australian Open en Roland Garros en gaf in de halve finales van Wimbledon op met een buikspierblessure.

Door naar de kwartfinales

De Amerikaan Frances Tiafoe schakelde Nadal in 3 uur en 34 minuten uit nadat de Spanjaar een backhand in het net sloeg. Het werd 6-4 4-6 6-4 6-3 voor de 24-jarige nummer 26 van de wereld. Hij gaat door naar de kwartfinales van de US Open en is de jongste Amerikaan sinds 2004 die het zover schopt.

Met aanvallend en gedurfd tennis pakte Tiafoe de eerste set, waarna Nadal minutenlang buiten de baan werd behandeld.

Pas na ruim 8 minuten keerde Nadal, nummer 3 van de wereld, terug op de baan. Na de onderbreking ging het lang gelijk op, maar in de tiende game strafte Nadal een slordige servicegame van de Amerikaan af.

Nadal niet in topvorm

Tiafoe bleef de backhand van Nadal bestoken en met de steun van het publiek domineerde hij de slagenwisselingen.

Nadal, het hele toernooi al niet in absolute topvorm, werd continu in de verdediging gedrukt. Op karakter nam hij na het verlies van de derde set toch weer een voorsprong in de vierde set, maar na een aantal spannende games verloren te hebben, droop hij toch af.

Lees ook:

Nadal 'heeft energie om door te blijven gaan' na zege in Parijs

De 36-jarige Nadal had in New York zijn 23e grandslamtitel kunnen veroveren. Novak Djokovic heeft 21 achter zijn naam staan, Roger Federer één minder.

‘Dit betekent zoveel’

“Ik speelde ongelooflijk tennis, maar ik weet niet zo goed wat er zojuist is gebeurd”, zegt Tiafoe na afloop. “Toen ik in de vierde set met 4-3 voor stond, leek het net alsof mijn benen van cement waren. Dit betekent zoveel voor me.”

In de kwartfinales neemt Tiafoe het op tegen de Rus Andrej Roeblev, die de Brit Cameron Norrie met 6-4 6-4 6-4 versloeg.

Bekijk ook: Dit was de carrière van tennissuperster Serena Williams

20 jaar lang domineerde Serena Williams het vrouwentennis, maar afgelopen week speelde ze waarschijnlijk haar laatste wedstrijd. Na 23 grandslamtitels en ontelbare andere prijzen is het genoeg.

Previous articleVolop vernieuwend vervoer in nieuw RTL-programma Bright op Banden
Next articleSteeds meer mensen wonen in hun auto: ‘Ik ben niet zielig, maar de huur is te hoog’
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments