Home Economie Wilma (61) liet haar gas afsluiten omdat het onbetaalbaar wordt

Wilma (61) liet haar gas afsluiten omdat het onbetaalbaar wordt

De gasrekening leek zo duur te worden, dat er volgens Wilma Maree nog maar één ding op zat: het gas afsluiten. Ze besloot dat een week geleden te doen en sindsdien doucht ze zichzelf met een emmer water en kookt ze haar eten in een airfryer en de magnetron.

De 61-jarige Wilma Maree vertelde gisteren aan het AD hoe ze tot de rigoureuze beslissing was gekomen. Twee van haar buurtgenoten in Driebergen-Rijsenburg hadden al een rekening van 700 euro gekregen en dat wilde Maree voorkomen.

‘In de schulden terechtkomen’

Gisteravond schoof ze aan bij Humberto om te vertellen waarom ze het gas afsloot. “Ik ben bang dat er heel veel mensen zijn die niks doen en dan uiteindelijk in de schulden terechtkomen”, zei ze. Bekijk het hele gesprek hier:

Wilma vertelt dat in haar buurt zeker één ander stel de gaskraan ook af liet sluiten omdat het te duur werd.

Maree zegt het niet erg te vinden dat zij nu het gezicht wordt van de financiële problemen waar een deel van Nederland mee worstelt. “Anders had ik niet met de krant gepraat en was ik ook hier niet aangeschoven”, zegt zij.

‘Normale gasprijs’

Maree hoopt dat Den Haag iets doet waardoor de gasprijs weer ‘normaal’ wordt, ergens tussen de 150 en 180 euro per maand voor een gemiddeld huishouden. “En niet 700 euro, want dat kan ik niet betalen”, zegt Maree.

Hoe de overheid de gasprijs precies zou moeten sturen, maakt Maree niet duidelijk. Humberto wijst er onder meer op dat de prijs door bijvoorbeeld de oorlog in Oekraïne gestegen is.

Lees ook:

Wat betekent de verhoogde gasprijs voor ondernemers?

Maree hoopt dat er voor het begin van de winter maatregelen worden genomen zodat ze niet in de kou zit. Aan het AD vertelde ze gisteren dat ze haar huis anders op wil warmen met waxinelichtjes. In de tussentijd doucht ze met water dat ze heeft opgewarmd in de waterkoker en bereidt ze haar eten in een airfryer, slowcooker en magnetron.

‘Van keukentafel naar bestuurstafel’

Het Nibud waarschuwde deze zomer al voor de snel stijgende energieprijzen waardoor huishoudens in de problemen komen. “De financiële stress die hen dit geeft is enorm”, zei Nibud-directeur Arjan Vliegenthart toen. “We zouden graag zien dat deze stress van de keukentafel naar de bestuurstafel gaat, omdat mensen dit niet meer zelf kunnen oplossen.”

Lees ook:

Gasprijs stijgt nog veel verder: 'Winter gaat een heel vervelende worden'

Previous articleStekkerauto vaker opgeladen bij publieke laadpaal door gestegen stroomprijzen
Next articleFriszoete citroen-meringuetaart
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments