Home Economie Na 'waardeloze dag' belooft Schiphol vandaag betere doorstroming

Na ‘waardeloze dag’ belooft Schiphol vandaag betere doorstroming

Gisteren was een 'waardeloze dag', vond Schiphol zelf ook. Dat reizigers urenlang moesten wachten om daarna alsnog hun vlucht te missen was 'ontzettend vervelend', stelde de luchthaven. Vandaag zou 'beter beheersbaar' moeten zijn. Intussen stapelen de koffers in de aankomsthallen zich op en zwelt de kritiek op topman Dick Benschop aan.

Duizenden mensen die in lange rijen voor de vertrekhallen stonden. Luchtvaartmaatschappijen die vluchten annuleerden vanwege de drukte. Het was gisteren chaos op Schiphol.

De rijen begonnen ‘s ochtends vroeg al en RTL Nieuws-verslaggever Ruben Leter zag ‘s avonds dat het nog erg druk was op de luchthaven. Verschillende reizigers die ‘s ochtends een vlucht gemist hadden probeerden ‘s avonds alsnog met een ander toestel mee te gaan en stonden daardoor twee keer urenlang in de rij. 

Duizenden gedupeerden

Operationeel directeur Hanne Buis wilde het gisteren niet over de schuldvraag hebben, maar erkende wel dat het een ‘waardeloze’ dag was. Door een krappe bezetting bij de beveiliging ontstonden de lange rijen.

Wachttijden liepen op van twee tot wel drie uur. Hoeveel vluchten precies zijn geannuleerd is niet duidelijk, maar 5.000 tot 10.000 mensen werden gedupeerd.

Lees ook:

Duizenden mensen gedupeerd door drukte Schiphol: 'Ontzettend vervelend'

Volgens vakbond FNV zijn meer beveiligers elders werk gaan zoeken omdat de zomertoeslag van 5,25 euro per uur is weggevallen. De vakbond gaat vandaag weer in gesprek met de luchthaven.

‘Maximaal vier uur voor vertrek aanwezig’

Volgens een woordvoerder van Schiphol zou de doorstroom vandaag beter moeten zijn. De wachttijden voor reizigers worden ‘nauwlettend in de gaten gehouden’. De luchthaven blijft reizigers adviseren niet meer dan vier uur voor vertrek aanwezig te zijn.

Aan tafel bij Jinek ging het gisteravond ook over de drukte op de nationale luchthaven. Acteur Huub Stapel stelde toen voor om het salaris van Schiphol-topman Dick Benschop flink in te korten ‘omdat het daar zo’n zooitje is’. Bekijk het fragment hier: 

'Regeren is vooruitzien', verwijt acteur Huub Stapel de baas van Schiphol.

Nadat luchtvaartmaatschappijen gisteren werden opgeroepen om reizen te annuleren en zo de druk op de luchthaven te verminderen, vielen ook twee vluchten naar de Britse stad Liverpool uit. Daar speelt Ajax vandaag in de Champions League speelt tegen Liverpool. Ajax-aanvoerder Dusan Tadic noemde het ‘niet goed van Schiphol’ dat supporters daardoor niet bij de wedstrijd kunnen zijn.

Achtergebleven koffers

Ook op sociale media was de onvrede over de chaos op Twitter gisteren groot. Gisteravond verschenen veel beelden van grote hoeveelheden koffers in de aankomsthallen op sociale media. “Het Dick Benschop koffermuseum is geopend bij Arrivals 3 & 4”, schrijft iemand. “Een nationale schande”, meldt een ander. 

Previous articleRutgers Stroomcursus: je auto als stopcontact
Next articleAflevering 96 | 12 september 2022
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments