Home Lifestyle Lydia: 'Ik voelde aan alles: als ik nu niks zeg, ben ik...

Lydia: ‘Ik voelde aan alles: als ik nu niks zeg, ben ik hem kwijt’

Iedere week delen we een openhartige en goudeerlijke liefdesles van een lezer. Omdat de liefde alleen maar mooier wordt als je deelt. Deze week: lang draaide het leven voor Lydia (33) om leren en ontdekken. De liefde was slechts bijzaak. Totdat haar 'eeuwige date' Bjorn haar onbewust aanspoorde om te kiezen.

“Mijn beste vriendin zat bij een studentenvereniging en nam me vaak mee naar feestjes. Meestal was dat alleen voor leden, maar als we maar laat genoeg kwamen, mocht ik altijd wel mee naar binnen. We zoenden en sjansten wat, en verhieven de lust boven de liefde.

Bjorn was er ook vaak, en als hij er niet was, dan merkte ik dat ik hem zocht. Een lange jongen, met donkerbruin haar en blauwe ogen. Een bijzondere combi. Bjorn haalde altijd twee bier tegelijk. Toen ik hem daarnaar vroeg, zei hij: ‘ook één voor de leukste dame’ en duwde me een glas in de hand. Iedere keer weer. We zoenden, gingen regelmatig met elkaar mee naar huis, en appten elke week wel even. Over een relatie spraken we niet, al bleef hij me de leukste dame noemen.”

Vorige week:

Arnaud: 'De diagnose borderline was een opluchting voor ons allebei'

“Afstuderen, werken, reizen: daar ging al mijn aandacht en energie naartoe. Bjorn en zagen elkaar wanneer we elkaar zagen, zo zeiden we dat altijd. Soms was dat vier keer per week en soms maanden niet. Toen hij voor een stage negen maanden naar Barcelona ging, vroeg hij me om hem op te zoeken. Dat was het eerste moment dat we woorden zochten voor wat we nu eigenlijk waren. Ik bleef een week logeren en het was fantastisch. Zo vertrouwd als het voelde, maar ook de omgeving, het weer en de gesprekken tot diep in de nacht.

Maar dat we ons allebei zouden storten op afstuderen en traineeships vinden was zo klaar als een klontje. Juist die ambitie en gedrevenheid vonden we zo aantrekkelijk aan elkaar. En kennelijk voelde het ook wel zo dat Bjorn er toch altijd wel zou zijn. Nam ik hem voor lief? Nee, want ik had hem niet. Maar ik voelde wel het vertrouwen dat we elkaar altijd weer opzochten. Soms had hij een vriendinnetje, en ik een vriendje, maar dat deed me niet zo veel. Wat wij deelden, ging overal dwars doorheen.”

Lees ook:

Roosje: 'Ik ben verliefd geworden op mijn beste vriend van vroeger'

“Negen jaar scharrelden we als het ons uitkwam om elkaar heen, totdat Bjorn een serieus vriendinnetje kreeg. Hij ging niet meer uit, we appten weinig en ook al wist ik dat het met haar anders was dan anders, ik maakte me geen zorgen. Pas toen ik op Instagram zag dat ze samen naar Madrid waren geweest, viel het kwartje. Of beter: de klap in mijn gezicht.

Misschien is het omdat wij zo’n mooie tijd in Barcelona hebben gehad, maar ik voelde aan alles: Bjorn hoort bij mij en als ik nu niks zeg, ben ik hem kwijt. En ik voelde nog sterker dat ik dat echt niet wilde. Diezelfde nacht heb ik hem een epistel van heb ik jou daar gestuurd – hij maakt er nu nog grapjes om – en geschreven dat ik hem alle geluk van de wereld gun en me realiseerde dat ik toch in ieder geval moest vertellen hoeveel ik voor hem voelde. Na ruim een week, zonder enige reactie, stond hij voor mijn deur en vroeg: ‘Gaan we er nu dan echt voor?'”

Lees ook:

Als je na je 40ste pas weet wat je wilt: 'Ik voelde me schuldig, ik had toch goud in handen?'

“En dat hebben we gedaan. We hebben een huis gekocht in Amsterdam en volledig voor elkaar gekozen. Onze carrières zijn nog steeds belangrijk, ambities hebben we ook volop, maar nu delen we onze doelen. Anderhalf jaar geleden kregen we een dochter en ik ben nog steeds zo blij dat ik drie jaar geleden die mail heb gestuurd. Door zo voor elkaar te kiezen, voel ik me rijker en vrijer dan ooit.

Terwijl we allebei dachten dat de toekomst en onze persoonlijke ontwikkeling prioriteit verdienden, voelen we nu hoe belangrijk die basis is. Bjorn kent me als geen ander en ziet precies waar ik tegenaan loop als het op het werk niet gaat zoals ik wil, en wat ik ik dan moet doen. En andersom ook.”

Geen parttime moeke

“Een parttime moeke, dat ben ik niet. En kennelijk was ik daar bang voor als ik zou settelen. We blijven trouw aan onszelf, en omdat we zo lang los zijn geweest in plaats van samen, lukt het ons ook om binnen ons gezin een eigen individu te blijven.

Uitdaging en ontwikkeling is belangrijk voor ons. We hebben bewust gekozen voor een nanny voor Feline en zijn allebei fulltime blijven werken. De weekenden zijn voor ons, het kernteam. Dan praten we, lachen we, spelen met Feline en houden elkaar scherp. Blijkbaar moest ik eerst mezelf vinden, voordat ik mezelf overtuigd aan Bjorn kon geven.”

Gezocht: Liefdeslessen 

Voor de rubriek Liefdesles op RTL Nieuws Lifestyle zoeken we mooie, kwetsbare, grappige, inspirerende en goudeerlijke liefdeslessen. Een inzicht, een reflectiemoment. Liefst met hand in eigen boezem. Bleek je uiteindelijk zelf degene met bindingsangst? Had je nooit voor de liefde moeten emigreren of bleek een samengesteld gezin toch een illusie? Journalist Hanneke Mijnster wil je er graag alles over vragen. Vertellen mag anoniem. Mail naar: [email protected].

Hanneke Mijnster

Liefdesles Liefde Relatie Studentenvereniging

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments