Home Economie Jumbo-topman Van Eerd blijft nog drie dagen langer vastzitten

Jumbo-topman Van Eerd blijft nog drie dagen langer vastzitten

Jumbo-baas Frits van Eerd blijft nog drie dagen langer vastzitten. Dat meldt het OM in een persbericht. De 58-jarige hoofdverdachte van het grote witwasonderzoek Theo E. uit de gemeente Aa en Hunze blijft 14 dagen langer vastzitten.

“Met twee verdachten, een 55-jarige man uit Heeswijk-Dinther en een 57-jarige vrouw uit Gasteren zijn de FIOD en de politie nog in verhoor”, schrijft het OM. Met die eerste wordt Van Eerd bedoeld. 

Vijf anderen wel vrij

Het is onduidelijk of Van Eerd na die drie dagen wel naar huis mag. In de drie dagen die volgen ‘besluit de officier van justitie of de verdachten kunnen worden heengezonden of dat ze mogelijk toch nog langer vast blijven zitten’. “Zij zitten nog in beperkingen, net als de hoofdverdachte.”

Lees ook:

Dit is Frits van Eerd: raceliefhebber en Jumbo-topman

Vijf andere verdachten, een 48-jarige vrouw uit Gasteren, een 50-jarige vrouw uit Assen, een 33-jarige man uit Assen, een 46-jarige man uit Assen en een 68-jarige man uit Rosmalen konden wel naar huis. Zij blijven wel verdachte in het onderzoek.

Witwassen

Het onderzoek van het OM richt zich op witwasconstructies waarbij geld en goederen zijn witgewassen. Dat gebeurde via onroerendgoedtransacties, autohandel, onverklaarbare contante stortingen en sponsorcontracten in de motorcross-sport. Ook is er een verdenking van btw-fraude in de autohandel, aldus het OM.

Van Eerd is een fervent motorsportliefhebber. Hij reed mee in de Dakar-rally en sponsort onder meer Max Verstappen met Jumbo.

RTL Nieuws

Frits van Eerd Jumbo Witwassen Nederland

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments