Home Sport WK in gevaar voor Giro-winnaar Hindley na positieve coronatest

WK in gevaar voor Giro-winnaar Hindley na positieve coronatest

De Australische wielrenner Jai Hindley moet vanwege een positieve coronatest mogelijk toekijken bij de WK in eigen land. De winnaar van de Ronde van Italië heeft begin deze week positief getest. Hindley, die voor Bora-hansgrohe rijdt, deed de afgelopen weken mee aan de Vuelta en eindigde daar op de tiende plaats in het klassement.

De 26-jarige wielrenner legde een dag na aankomst in Madrid een positieve coronatest af. Volgens de Australische wielerbond is Hindley “grotendeels asymptomatisch”. De bond hoopt dat Hindley, die nog in Europa verblijft, maandag naar Australië kan vliegen. Afhankelijk van zijn fysieke situatie zou hij dan volgende week zondag kunnen meedoen aan de wegwedstrijd over bijna 267 kilometer.

Hindley deelt het kopmanschap bij de Australiërs met Michael Matthews. De WK beginnen komende zondag al met de individuele tijdrit voor vrouwen en voor mannen.

Hindley eindigde in 2020 als tweede in de Giro. Hij verloor toen op de slotdag de leiderstrui aan de Brit Tao Geoghegan Hart. Dit jaar volgde zijn ‘revanche’. Op de voorlaatste dag van de Giro reed Hindley olympisch kampioen Richard Carapaz uit het roze.

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments