Home Sport FC Barcelona boos over lekken contracteisen Messi uit 2020

FC Barcelona boos over lekken contracteisen Messi uit 2020

FC Barcelona is verontwaardigd dat de Spaanse krant El Mundo documenten heeft gepubliceerd over de eisen van Lionel Messi bij de onderhandelingen over contractverlenging bij de Catalaanse club in 2020.

De documenten zijn mailgesprekken uit 2020 tussen Jorge Messi, de vader en zaakwaarnemer van de Argentijnse vedette en Josep Bartomeu, de inmiddels vertrokken voorzitter van Barcelona. Hierin staat onder meer dat de voetballer een tekenbonus van 10 miljoen euro zou moeten krijgen en dat de transferclausule zou moeten worden verlaagd naar een symbolisch bedrag van 10.000 euro.

Messi tekende in 2020 geen nieuw contract bij de club en liet zijn contract bij de club een jaar later aflopen. In augustus 2021 vertrok hij bij de in financiële problemen geraakte club en tekende daarna een contract bij Paris Saint-Germain.

Barça-gate

“FC Barcelona wil zijn verontwaardiging uiten over het met opzet lekken van informatie die onderdeel is van een juridische procedure. De club betreurt het dat het betreffende medium opschept dat het toegang heeft tot grote grote hoeveelheden documenten en e-mails die onderdeel uitmaken van het Barça-gate onderzoek, terwijl deze informatie nog gedeeld moet worden”, aldus de verklaring van Barcelona.

In de zaak ‘Barça-gate’ gaat het erom dat toenmalig voorzitter Bartomeu voor zo’n 1 miljoen euro een bedrijf zou hebben ingehuurd dat online een lastercampagne opzette tegen zijn tegenstanders, onder wie de voetballers Lionel Messi en Gerard Piqué en oud-spelers als Xavi en Pep Guardiola.

Volgens de club openbaart het betreffende artikel documenten die niets met de lopende zaak te maken hebben en is het gebruik ervan een inbreuk op de reputatie en vertrouwelijkheid van de club. “Daarom en met het doel de rechten van FC Barcelona te beschermen zal de juridische afdeling van de club onderzoeken of er juridische stappen moeten worden ondernomen”, meldt Barcelona.

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments