Home Buitenland Het werd al gevreesd: honderden doden in Pakistan door ziekten na watersnood

Het werd al gevreesd: honderden doden in Pakistan door ziekten na watersnood

In Pakistan zijn 324 mensen overleden aan diarree, malaria en huidinfecties die het gevolg zijn van de zware overstromingen in het land. De Pakistaanse autoriteiten waarschuwen dat de situatie uit de hand kan lopen als de benodigde hulp uitblijft.

Honderdduizenden mensen zijn hun huis kwijtgeraakt en leven noodgedwongen in de buitenlucht. Er is een tekort aan onder meer schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Stilstaande wateren worden noodgedwongen gebruikt als waterbron, met het risico op ernstige gezondheidsproblemen.

Ziekten als ‘tweede ramp’

Geïmproviseerde gezondheidsfaciliteiten en mobiele ziekenhuizen in overstroomde gebieden hebben miljoenen mensen behandeld voor door water overdraagbare ziekten. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwde einde augustus al voor uitbraken van diarree, huidinfecties, cholera en andere besmettelijke ziektes in het overstromingsgebied. De verspreiding van ziekten kan een ‘tweede ramp’ worden.

De watersnoodramp is vele malen groter dan die van 2010 en 2011, laten onderstaanden tweets zien. Op satellietbeelden is te zien dat een binnenmeer is ontstaan van 100 kilometer breed.

Derde van het land onder water

De overstromingen zijn ontstaan door recordhoeveelheden regen deze zomer. Ongeveer een derde van het land is onder water komen te staan.

Op sommige plekken zakt het water al, maar het kan nog twee tot zes maanden duren voordat alles weg is. De overstromingen zelf hebben bijna 1600 mensen het leven gekost. Ongeveer 33 miljoen mensen in het land zijn getroffen door de natuurramp. De schade wordt geschat op zo’n 30 miljard dollar.

Zie ook: 'M'n kleindochter van 5 maanden is meegesleurd'

De overstromingen in Pakistan treffen 33 miljoen mensen.

Previous articleLivestream toont Russisch gasfornuis dat hele dag aan staat: ‘Kost me 1,5 euro per maand’
Next articleFC Barcelona boos over lekken contracteisen Messi uit 2020
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments