Home Tech Russen googlen massaal naar 'je eigen arm breken' na speech Poetin

Russen googlen massaal naar ‘je eigen arm breken’ na speech Poetin

In Rusland is 'hoe je thuis je arm breekt' momenteel een van de populairste Google-zoekopdrachten. Russen zoeken massaal naar manieren om onder de militaire dienst uit te komen nu honderdduizenden reservisten worden opgeroepen voor inzet in Oekraïne.

Nadat president Vladimir Poetin woensdag een gedeeltelijke mobilisatie van de Russische bevolking aankondigde schoten op Google de aantallen zoekopdrachten naar manieren om met zo min mogelijk pijn ledematen te breken omhoog.

De piek in zoekopdrachten over hoe je thuis een arm of hand kan breken wijst erop dat sommige Russen tot veel bereid zijn om te voorkomen dat ze als militair naar Oekraïne worden gestuurd. Door een verwonding zouden ze afgekeurd kunnen worden voor directe inzet aan het front.

Volgens Google Trends was ‘demonstratie tegen de mobilisatie’ woensdag ook een van de meest gebruikte zoektermen in Rusland.

Lees ook:

Livestream toont Russisch gasfornuis dat hele dag aan staat

Tien jaar celstraf bij weigering

Bij de gedeeltelijke militaire mobilisatie zullen zeker 300.000 reservisten worden opgeroepen. Het gaat alleen om militaire reservisten met ervaring. Weigering om te vechten kan tien jaar cel opleveren.

Lees ook

Russen protesteren tegen oorlog: 'Stuur Poetin naar de loopgraven'

Nieuw op tv: Bright op Banden

In Bright op Banden zie je stekkerauto’s, e-bikes en andere elektrische voertuigen. Elke week op RTL Z, RTL 7 en Videoland.

Bright

Google Internet Technologie Oorlog in Oekraïne Rusland

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments