Home Uncategorized Deense bank deelt dekens uit aan personeel

Deense bank deelt dekens uit aan personeel

Ook in Denemarken is de energiecrisis voelbaar. Daarom gaat de thermostaat in overheidsgebouwen deze winter op maximaal 19 graden en bedrijven is gevraagd dat voorbeeld te volgen. Onder andere de Arbejdernes Landsbank heeft dat gedaan. Om te voorkomen dat werknemers onverhoopt verkleumen, deelt de bank nu dekens uit.

Al het personeel van deze Deense bank, zo’n 1800 mensen in totaal, hebben een deken uitgedeeld gekregen, schrijft Bloomberg. Mochten de medewerkers van de zesde bank van Denemarken 19 graden toch wat fris vinden, dan hebben ze een extra laag paraat.

Maatregelen bij banken

Een andere Deense bank, Spar Nord Bank, heeft al in elke vestiging T-shirts, truien en dekens liggen. Normaal worden die alleen uitgedeeld aan klanten, zegt een woordvoerder tegen het persbureau, maar deze winter mogen de 1600 medewerkers er ook gebruik van maken. 

Niet alleen bovenstaande banken nemen maatregelen. Ook op de kantoren van Nykredit, Danske Bank, Jyske Bank en Sydbank gaat de thermostaat omlaag. In Denemarken zijn veel zorgen over de verminderde gasleveringen en oplopende energieprijzen. De Deense overheid wil voorkomen dat de energievoorziening in gevaar komt en neemt daarom maatregelen. 

Lees ook:

Advies kabinet: zet thermostaat thuis op 19, rijkskantoren 2 graden kouder

Minister Jetten van Klimaat kondigde in april hier al soortgelijke maatregelen af. In tweehonderd Nederlandse kantoren van de Rijksoverheid is onder het motto ‘Zet ook de knop om’ de thermostaat al naar 19 graden gedraaid. 

Maatregelen in Nederland

Daarmee wil de overheid een voorbeeld geven hoe ook ondernemers zuiniger kunnen omgaan met energie. De maatregel bespaart 5 tot 10 procent op het gasverbruik van de overheid.

Bij de kantoren van Rabobank is de thermostaat eveneens omlaag gedraaid. Onder andere de Radboud Universiteit heeft dit voorbeeld al gevolgd, net als de gebouwen van het ROC Friese Poort. Ook verschillende basisscholen passen de temperatuur in hun lokalen aan om een hoge energierekening voor te zijn. 

RTL Z

Banken Energiecrisis Energiebesparing Gas Warmte Denemarken

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments