Home Sport Oranje naar finaleronde Nations League na winst tegen België

Oranje naar finaleronde Nations League na winst tegen België

Het Nederlands elftal heeft zich als groepswinnaar geplaatst voor de finaleronde van de Nations League. In de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam werd het tegen België 1-0 dankzij een doelpunt van aanvoerder Virgil van Dijk in de 73ste minuut.

In de eerste helft wilde het duel maar niet tot leven komen. Beide ploegen werden nauwelijks gevaarlijk. Nederland moest het stellen zonder sleutelspelers als Frenkie de Jong en Memphis Depay en leek een gelijkspel wel prima te vinden: dankzij de 1-4-overwinning eerder in België zou de koppositie in de poule pas in gevaar komen als België met minstens drie doelpunten verschil zou winnen.

Dot van een kans

In de 67ste minuut kreeg België een dot van een kans, maar de openingstreffer bleef uit dankzij een formidabele redding van Remko Pasveer – de Ajax-doelman bleef dus ook in zijn tweede interland ongeslagen. Er ontstond in die fase meer ruimte op het veld, Nederland kreeg iets meer greep op het spel en uit een corner in de 73ste minuut kopte Van Dijk uit een hoekschop van Cody Gakpo ongehinderd raak: 1-0.

Hoewel België grote delen van het duel de overhand had gehad, was het Oranje dat in de slotfase nog een paar uitstekende mogelijkheden kreeg. Doelman Thibault Courtois behoedde zijn ploeg voor een grotere nederlaag. Op de valreep had alsnog de gelijkmaker kunnen volgen: Dodi Lukebakio raakte in de laatste seconden de paal

Lees ook:

Van Gaal denkt dat Oranje ook van België gaat winnen

Twee Nederlandse overwinningen op de zuiderburen in één kalenderjaar: dat was in 1977 voor het laatst gebeurd. Voor België was er nog een andere statistiek: voor het eerst in vier jaar – de halve finale van het WK tegen Frankrijk in 2018 – kwamen de Rode Duivels in een wedstrijd niet tot scoren.

Finale in Nederland

Nederland mag nu de finaleronde van het Nations League-toernooi organiseren. Die wordt gespeeld tussen 14 en 18 juni volgend jaar. In de vorige editie, juni 2019 in Portugal, verloor Nederland in de eindstrijd van het gastland.

Ook volgend jaar is Portugal, een tegenstander waarmee Nederland het traditiegetrouw moeilijk heeft, van de partij. Daarnaast wisten ook Kroatië en Hongarije zich voor de eindronde te kwalificeren.

RTL Nieuws

Nederlands elftal UEFA Nations League

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments