Home Sport Van der Poel stapt op tijdens slotdag WK na slechte nachtrust

Van der Poel stapt op tijdens slotdag WK na slechte nachtrust

Mathieu van der Poel is zondag op de slotdag van de WK wielrennen in Australië opgestapt. Dat deed hij nadat hij slechts 30 van de 267 kilometer van de wegrace had afgelegd. De Nederlandse kopman had een slechte nacht gehad vanwege een incident in het hotel waar hij verbleef. Hij werd meegenomen door de Australische politie en lag pas om 04.00 uur weer in bed.

“Dit is een ramp, maar ik kan er niets meer aan veranderen”, zei Van der Poel voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Belgische zender Sporza. De wielrenner vertelde dat hij zaterdagavond (lokale tijd) vroeg in bed lag vanwege de wegrace zondag. “Heel veel kinderen op de gang van mijn kamer vonden het nodig om continu aan te kloppen, terwijl ik wou slapen voor een belangrijke dag. Na een paar keer was ik er klaar mee. Ik heb niet zo vriendelijk gevraagd om te stoppen. Daarna hebben ze de politie gebeld en werd ik meegenomen”, vertelde Van der Poel.

Hij mocht pas uren later weer terug naar zijn hotel. “Ik probeer er het beste van te maken. Het is op weinig slaap dat ik zal koersen, ik hoop dat ik het op adrenaline kan doen. Leuk was het zeker niet. Het is wat het is, ik moet het ermee doen”, zei hij daarover.

Eerder deze week zei Van der Poel nog dat hij hoopte de regenboogtrui zondag te kunnen pakken.

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments