Home Uncategorized Italië verzoekt uitlevering veroordeelde voetballer Robinho

Italië verzoekt uitlevering veroordeelde voetballer Robinho

Het Italiaanse ministerie van Justitie heeft om de uitlevering van de Braziliaanse ex-voetballer Robinho verzocht. Een woordvoerster van het ministerie in Rome bevestigde de aanvraag bij de autoriteiten van het Zuid-Amerikaanse land.

Robinho speelde honderd interlands voor Brazilië en voetbalde tussen 2010 en 2015 als spits voor AC Milan in de Italiaanse Serie A. Een rechtbank in Italië veroordeelde hem in december 2021 tot negen jaar gevangenisstraf omdat hij in 2013 met vijf andere mannen een vrouw zou hebben verkracht in een nachtclub in Milaan.

Robinho, die ook uitkwam voor Manchester City en Real Madrid, heeft de beschuldigingen steeds ontkend.

De Braziliaanse grondwet verbiedt de uitlevering van zijn burgers. Robinho zou echter aangehouden kunnen worden als hij zelf naar het buitenland reist en de autoriteiten daar vervolgens het internationale arrestatiebevel tegen hem uitvoeren.

ANP

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments